Președinte onest… glumești?

1
527

Nu glumesc! Sunt eu șugubăț, dar nu când e vorba de banii celor care plătesc taxe. McAleese poate nu spune multe nimănui, nimănui care nu a avut contact cu Irlanda. Mary McAleese să fiu mai exact, este fosta președintă a Irlandei. A avut o președenție lungă de 14 ani care s-a sfârșit în 2011. Președintele în Irlanda are mai mult rol de protocol, un reprezentant al țării, o oglindă manierată a irlandezului de rând, al cărui scop e să promoveze imaginea pozitivă a Irlandei. Ocazional semnează și actele ce trebuiesc semnate, legi, decrete ce au fost luate de parlament sau guvern.

Acum vine partea cu onest. Ce face din acest președinte un președinte onest? Nu mai puțin 500.000 de euro pe care ea, i-a returnat statului după ce mandatul i-a expirat. Au fost bani de protocol care nu i-a folosit, și notați: nu era obligată să îi returneze. Mai mult în timp ce era Președinte în exercițiu, a cerut să i se scadă salariul, pentru că era criză și voia să sufere alături de popor.

Tu îl vezi pe Băse să facă gestul ăsta?

1 COMMENT

  1. Banii de care vorbesti sunt alocati lunar presedentiei ca si institutie pentru a acoperi diverse cheltuieli de protocol-vizite, dineuri, receptii etc. Daca nu au fost folositi e normal ca ei sa fie returnati statului la terminarea mandatului. Asta ar trebui sa fie o regula si nu o exceptie.
    In Romania situatia e total diferita intr-adevar…iar asta e alta poveste

Lasă un comentariu