Mai e derby?

0
275

Acum stau să mă gândesc ce frumos era când eram mai tânăr (nu că aș fi bătrân, doar câteva fire albe rătăcite mă trădează). Pe lângă faptul că vedeai garantat acest meci, nu depindea dacă aveai Digi, Dolce, Gsp, era o sărbătoare pentru toată țara. Păi dacă vă spun că tata făcea floricele, se aproviziona cu o bere care acum îmi scapă numele, iar pentru noi băieții (dacă ne terminam temele) ne dădea și un tratament special de Brifcor, și toate astea că era meci Steaua cu Dinamo sau invers, să nu se vadă culoarea microbului. Eh ce vremuri… De fapt dacă stau și mă gândesc nici nu știu dacă țineam neapărat cu una din ele, doar mă minunam de felul cum jucau unii și alții.

Acum sincer mai e Derby? Steaua joacă cu o șansă doar matematică la titlu, Dinamo joacă pentru Palmares, un Palmares care întodeaună dă motive de mândrie… Nu știu dacă chiar contează pentru mine rezultatul, dar mi-aș dori cred ceva imposibil: să văd fotbal, dacă tot fac un efort să urmăresc meciul (când ai un bebe e mai greu să vezi un meci)

Hai București! sper să văd fotbal și multe goluri…

Ceva statistici de la Realitatea pentru titlu:

CFR Cluj iese campioană dacă:
1. câştigă unul din cele două meciuri rămase;
2. pierde cu “U” Cluj, face egal cu Steaua, iar FC Vaslui nu câştigă cu “U”;
3. pierde cu “U” Cluj şi Steaua, FC Vaslui pierde cu “U” Cluj, Steaua pierde cu Dinamo.

FC Vaslui este campioană dacă:
1. cîştigă meciul cu “U” Cluj, iar CFR nu ia mai mult de 2 puncte din meciurile cu “U” şi Steaua;
2. face egal cu “U”, CFR pierde ambele meciuri, Steaua pierde cu Dinamo.

Steaua este campioana dacă:
1. câştigă meciurile cu Dinamo şi CFR, CFR nu o bate pe “U”, FC Vaslui pierde cu “U”;
2. câştigă cu Dinamo, câştigă cu CFR la cel puţin două goluri, FC Vaslui face egal cu “U”, CFR face egal cu “U”: în acest caz, Steaua, FC Vaslui şi CFR ar fi la egalitate de puncte (68); la meciurile directe ar fi din nou egalitate de puncte (5), dar Steaua ar fi avantajată de golaveraj.

Lasă un comentariu