Băsescu a plecat… pentru cât timp?

0
237

Băsescu a plecat astăzi la volanul unui Logan, ce mai… patriot adevărat nu ca alții în Mercedesuri. El a părăsit Cotroceniul ca un om simplu făcând cu mâna la ziariști.

Acum cred că e într-o poziție mult mai favorabilă politic decât înainte de suspendare. Nu cred că înainte ca USL-ul să ajungă la putere și-ar fi permis să plece fără SPP de exemplu în Piața Universității, dar uite că totul încet încet se întoarce în favoarea lui, oamenii îl simpatizează din nou, din milă sau din simțul patriotic pe care îl au unii față de așa zisa lovitură de stat, ilegalitate și alte descrieri ale mișcării politice din România de azi.

Interesant cum poziția presei Europene s-a schimbat puțin după CC-ul a zis că totul s-a făcut legal, că suspendarea e legală. Păi atunci unde mai sunt ilegalitățile de care vorbește toată lumea? Eu sunt mai orb sau am ceva verde pe ochi, nu prea am văzut ilegalități, dar poate nu am cercetat atent Constituția României care a permis acele schimbări suptile. Nu e oare asta regula democrației? Majoritatea face legea, sau cel puțin asta au impus în urmă cu ceva timp puterea reprezentată de partidul lui Băsescu, ei au schimbat o lege, USL-ul au schimbat-o la loc, noi îi zicem Ping-Pong, dar nici într-un caz ilegalitate.

Nu susțin nici un partid, nu îmi place de Antonescu, și sunt sigur că va rămâne doar cu acest interimat efemer. La fel și Ponta, și el va fi un personaj efemer în vârful piramidei. Dar stau și privesc cu groază că nu mai există alți politicieni care să le i-a locul, și atunci alegem răul mai mic. Numai că, e greu să descoperi care e răul cel mai mic.

Prevăd întoarcerea lui Băsescu după o campanie cu bocitoare din partea PD, în care Băsescu va evita să mai lovească copii cu “pumnul” sau dosul palmei, o campanie în care va fi sigur că pixelul albastru va fi pixelul portocaliu.

Lasă un comentariu