NU DA M-am săturat de campanie

0
278

Am decis, astăzi e ultima zi când mai vorbesc de Referendum, defapt după ce postez acest articol nu mai zic nimic, nu mă mai contrez cu nimeni, nu mai privesc la tv argumente și contra argumente. Culmea e că, pentru prima dată în viața mea am avut discuții politice mai aprise decât niciodată până acum. O fi vârsta, am ajuns să fiu destul de copt cât să aberez pe un subiect care în mod normal nu mă interesează.

Și stau și chiar mă întreb de ce? Am spus pe unele forumuri și răspunsuri la unele articole din presa scrisă: am planuri să mă întorc în România, și totuși nu vreau un regim totalitarist condus de un singur om.

Vreau modelul irlandez unde președintele să reprezinte țara în străinătate, să viziteze oamenii, să participe la adunări populare unde oamenii nu scandează lozinci politice, și nici înjurături politice… vreau ca președintele să lase mai mulți oameni (Guvernul, Parlamentul) să își vadă de treabă, nu să se bage tot timpul să zică: asta îmi place asta nu, iar voi o să promulgați legea când oi fi eu căpitanul Titanicului. România e o Republică Parlamentară, nu o Republică Prezidențială (asta a încercat cineva să dea de înțeles în ultimii ani), și dacă stai și te gândești mai atent ce înseamnă ai imaginea vechii Republici de dinainte de ’89.

Dar să nu devagăm de la alte motive pentru care mie personal nu îmi place personajul: lipsă de diplomație, educație, rasism, limbaj de mahala (pardon de marinar). Nu pot să uit episodul cu palma dată peste fața copilului, și declarația lui prin care jura că nu l-a lovit cu pumnul în plex?!? WTF? te-a întrebat cineva dacă l-ai lovit în plex? sau nu mai știm nici anatomie?… Dar cu jurnalista (paparața aia care i-a scos ochii) pe care el a numit-o țigancă împuțită?

Revenind la campanie și referendum: nu am dorit să se ajungă niciodată la această situație, prea mult tămbălău, cheltuieli inutile, dar dacă tot s-a ajuns aici de ce să nu? Vreau un alt președinte, pentru care tot eu voi vota să îl aleg, nu îmi va băga nimeni pe gât un președinte pe care nu îl vreau. Acum nu îl mai vreau pe Băse și votez pentru suspendarea lui, am drepul să votez și cuvântul meu probabil va conta numai la numărătoare, dar măcar am spus ce vreau, nu bag capul în nisip ca struțul și aștept să treacă coiotul.

Nu fac o alegere între Băse și USL pentru că nu despre asta e referendumul, eu mă duc să decid dacă îl vreau sau nu pe Băse, dacă o să fie suspendat, am să am o listă cu alți oameni de pe care să îmi aleg președintele. Și dacă tu cel ce citești această polologhie consideri că în România nu este nimeni mai capabil decât Băsescu, atunci eu cred că suntem pierduți ca națiune. Dacă USL o să mai rămână la putere o să votăm în Toamnă, și eu vă spun că nu îmi place de ei, la fel cum nu place la multă lume, prea multă…

Un prieten îmi spunea să fac ce știu eu mai bine și să mă perfecționez în acel lucru, să mă las de discuții politice…. un sfat înțelept aș spune, de care o să țin seama… dar poate și Băsescu ar trebui să facă același lucru.

Vă las pe voi să răspundeți la întrebarea: Ce face Băsescu mai bine?

Lasă un comentariu