Paradoxul romașcanilor

0
280

Administrez o pagină de facebook a orașului. Nu e mare lucru, e ceva acolo ca un hobby, mai punem o știre, o fotografie, oamenii își aduc aminte pe unde au copilărit, și urmăresc evoluția urbei noastre. Bineînțeles am început să văd oarece încleștări electorale în ultima vreme. Am pus articole și linkuri video de la ultimele evenimente în care Romanul a devenit reduta luptei politice de la București. Clar nu sunt fanul politicii și a mizeriilor din ea. Eu probabil doar observ totul ca pe un fel de circ, un circ pe care încerc să îl evit pe cât pot, dar care mă urmărește fără să vreau.

Hai să luăm cazul romașcanilor, care au tendința în a se contracara politic de câte ori au ocazia, și clar toți s-au născut cu simțul civic al omului școlit în științele politice, probabil cu doctorate la fel de înalte ca ale unui ministru celebru. A nu se citi ca pe o Poantă.

Primarul Romanului, este cel mai apreciat primar probabil din istoria orașului. De ce? Pentru că oamenii au văzut schimbările de pe stradă, asfaltări, spații verzi, parcul etc. Privind politic realizezi că defapt pe lângă Boc e singurul primar PD care a făcut ceva în țara asta. Ups.. am zis alături de Boc? Da, oamenii din Cluj știu de ce. Înapoi la oile noastre, primarul PD al Romanului e apreciat cred de marea majoritate a romașcanilor, dar intervine ceva ciudat, paradoxal ce eu unul nu reușesc să înțeleg.

Udrea, oh yes baby, Elena Udrea s-a aciuat pe lângă Roman, motivele sunt lesne de înțeles dacă ai citit rândurile de mai sus. Cu toate astea, romașcanii nu o privesc cu ochi buni, datorită probabil carierei personale de la București, iar primarul deși bun pentru Roman și romașcani face campanie electorală acestei doamne. Dintr-o dată toate meritele la ce a făcut el ca primar sunt atribuite Elenei Udrea ca și cum ea a fost dintodeauna creierul Romanului, și inclusiv proiectele viitoare ale acestuia sunt bineînțeles ideile domniței.

Romașcanii sunt confuzi, la fel ca cetățeanul turmentat. Eu cu cine votez?

 

Dacă faptele sunt altfel de cât le văd eu nu dați cu pietre în mine, atât mă pricep eu la politică.

Lasă un comentariu