Neștirile zilei din Irlanda

0
384

Bună dimineața cititori de neștiri din Irlanda. Începem o nouă zi cu o lipsă totală de energie, cu ceață și fără zahăr în cafea. La noi în companie totdeauna lipsește cu desăvârșire fie laptele fie zahărul, astăzi e ziua zahărului. Compania și-a dublat personalul în 2 ani, dar rațiile din cantină au rămas neschimbate, așa că e bătălia de la Rovine pe aceste bunuri prețioase. Dar să trecem la neștiri…

Este ceață pe rutele spre Dublin, așa că șoferii conduc sub limita legală din motive de precauție sau eu aș zice din cauza somnolenței acumulate la sfârșit de an. După ce ești chior de somn, mai e și ceață cum altfel poți să conduci?

Știrile Protv alea de pe la ora 3 din România s-au mutat în Irlanda: unu’ și-a violat nepotul timp de 7 ani, să mai zică prietenii mei că Irlanda e țara moralității. În aceeași zi doi oameni acuzați pentru două crime separate, dar partea bună e că e foarte probabil ca cei trei din știrile relatate să beneficieze de Medical Card, adică servicii medicale gratuite pentru că sunt șanse mari ca ei să fie în cei 37% din posesorii de astfel de carduri (iar noi muncitori plătim câte 50€ pentru o vizită la medic, pentru a ni se da piramidoane). Una peste alta, astăzi se i-a o decizie la avort, se face sau nu în Irlanda și în ce condiții. Oricum ar fi vor fi proteste, pentru că așa e, unii vor iar unii nu, iar categoriile acestea sunt cele mai gălăgioase și le place să petreacă ceva timp la porțile guvernului. După toate aceste rahaturi, Guvernul anunță vești bune pentru “rahat”, adică cei care vor să-și modernizeze colectorul de rahat (septic tank) pot primi de la stat până la 4000 de euro. Mă gândesc să sap și eu o groapă în spatele casei, poate îmi pică și mie ceva de la stat.

Hai să avem o zi bună, tre’ să mai și muncim!

Lasă un comentariu