Azi se dă de pomană…sau ceva de genul…

0
302

Capuchin Day Centre Dublin, este o caritate care oferă celor mai puțin favorizați câte o masă caldă. E o acțiune menită să ajute pe cei fără adăpost în principal, organizată de frații capuchini, o ramură a bisericii catolice.

Acum nu sunt eu genul care să vorbesc prea mult despre asta, dar din experiența anilor trecuți vă spun că mulți români vor fi acolo astăzi să își ia pachetul de Crăciun care constă în ceva alimente de bază. Problema nu e că oamenii ajută, ci problema sunt românii care profită. Anul trecut urmăream la tv o transmisie de la locul cu pricina (29 Bow Street, Dublin 7) și nu mare mi-a fost mirarea să văd persoane pe care le cunoșteam și care nu erau deloc neajutorate. Persoanele pe care le cunoșteam erau din zona Romanului, mai exact din satul Adjudeni, lucrau în construcții pe un salariu de 600 de euro pe săptămână, dar nu s-au sfiit deloc să abuzeze de bunătatea acestor călugări. Pe lângă ei bineînțeles nelipsiții concetățeni de etnie roma.

Partea bună că unul dintre cei menționați mai sus fiind întrebat de un reporter (TV3), a spus că e din Bulgaria și că a rămas fără muncă de vreo două săptămâni.

Dacă vrei să vezi câțiva concetățeni profitând de această pomană trebuie doar să fii prin zonă, și crede-mă îți vei da seama că sunt români.

Lasă un comentariu