Copilâria bătrânilor

0
336

Știu iarași o să îmi zică toată lumea că nu sunt bătrân, dar probabil unii dintre cei care vor citi rândurile astea nu au probabil habar despre ce voi povesti eu.

Dar să vă zic eu, dragii moșului, de ce e recesiune. Haha… nu te așteptai la asta… Bine nu chiar așa deodată, deși logica mea bizară ar putea fi o explicație neverosimilă…

Noi când eram copii jucam jocuri de creativitate, rar aveam jocuri de distrugere sau pentru noi distrugerea era un mod constructiv, stricam telefonul să furăm galenele să facem radio, stricam televizorul să facem tot un radio, stricam aproape tot să facem un radio…. Și acum mă întreb cum mergea galena aia fără alimentare? Noi trebuia să facem castele de nisip, modelam în lut după ploaie, chiar făceam baraje, săpam, făceam căsuțe, corturi din pături, cazemate din zăpadă. Construiam, chiar dacă într-un final apăreau teroriștii și le distrugeau :). Jocul în echipă era nelipsit, rar era câte unul lăsat în afară, iar jocul nu era ok dacă nu eram mai mulți, și atunci te apucai să strigi în gura mare la vecini să le lase copilul afară, sau dacă te săturai de țipat, băteai pe la toate ușile blocului, până îi adunai pe toți.

Acum orice joc pe lângă faptul că s-a mutat din stradă pe ecran de 3, 4, 5 sau 42 de inch, e de disturgere. Până și cele mai simple jocuri de exemplu Angry Birds, e tot de distrugere… Începi să apreciezi până și jocul de table, care măcar te învață să numeri până la 12 (șase șase)… Și mai grav e că copiii se izolează, joacă singuri, iar cei mai buni prieteni sunt doar cei online, pe care probabil nu i-au văzut niciodată.

Oare ce se va întâmpla peste 10-20 ani când generația actuală de copii va fi la guvernare? E situația actuală (recesiunea) rezultatul generație care a fost cu un pas înaintea generației mele? Nu erau ăștia hipioți și le plăcea să petreacă toată ziua?

Sper ca Generația de Aur să vină și ea la guvernare….

Lasă un comentariu