Autonomia secuimii

0
242

OK cu toții suntem puțin deranjați de ce se întămplă cu problema steagului și a autonomiei. O să fie o mare bulibășeală, dar eu care am trecut pe acolo, vă spun că ei sunt autonomi și încuiați oricum. Nu vor să vorbească românește, vă spun că dacă mori de foame sau de sete acolo nu te ajută un secui pe motiv că nu vorbește românește.

Eu dacă aș fi în guvern aș face cea mai tare propunere: îi las să fie autonomi, ba chiar fac graniță cu ei, să iasă numai cu viză, cei care sunt cetățeni români din tată în fiu să fie excluși de la viză, întrerup legăturile comerciale cu zona. Cât o să reziste?

Până la urmă e vorba de Covasna și Harghita… nici nu au aeroport să zboare de acolo, iar ca să își aducă mâncare fie ea și din Ungaria trebuie să treacă prin România.

De ce să nu le dăm ce vor?

Facem un program frumos pentru românii de acolo, care e adevărat că sunt mai puțini, din ce în ce mai puțini pentru că au fost goniți. Toată lumea se ferește să spună, dar știu români care au fugit din Miercurea Ciuc goniți de vecini…

Să nu mă acuzați de rasism, nu sunt rasist, am prieteni unguri, chiar foarte buni. Iar ei îmi spun că problema nu sunt oamenii de rând, ci niște politicieni încuiați și ultranaționaliști.

Lasă un comentariu