Taromul zboară din luna Mai la Dublin

1
631

Comunitatea românilor din Irlanda a început să afle datorită mie, pe pagina de facebook I’m a proud Romanian working in Ireland despre o știre îmbucurătoare.

Pagina, care este un proiect personal, aflase cu aproximativ o lună în urmă că AerLingus oprește zborurile Dublin-București din motive necunoscute. Vestea a căzut ca un șoc, mai ales că foarte mulți din noi preferam AerLingus în locul BlueAir, datorită condițiilor clar superioare ale companiei irlandeze. Operatorul român BlueAir la auzul veștii a dublat sau chiar triplat prețurile biletelor pe perioada verii.

Imediat am luat o măsură de a deschide o petiție către AerLingus pentru a readuce operatorul irlandez la București. Petiția nu a fost încă trimisă pentru că nu am strâns încă semnăturile necesare.

Probabil nici nu o vom mai trimite după ce Tarom a anunțat că din Mai 2013 zboară pe Dublin cu trei curse săptămânale: miercuri, vineri și duminică.

Anunțul ne bucură foarte mult din cauza că Blue Air va avea în Tarom o concurență bine venită pentru noi clienții, care de multe ori am îndurat mojicisme din partea companiei BlueAir.

Nu pot să nu mă abțin să nu comentez cum e posibil să ai taxă de administrare WEB de 20 de euro pe bilet? Cu un avion plin se fac 3000 de euro, la câte zboruri săptămânale are BlueAir se ajunge la o sumă de administrare a paginii BlueAir de aproximativ 100000 de euro pe săptămână, cost probabil comparabil cu administrarea FACEBOOK. Mă angajez personal că vă administrez pagina pentru 1% din această valoare, dacă scădeți această taxă la 1% adică 20 de eurocenți.

Până una alta aștept cu nerăbdare afișarea prețurilor la biletele Tarom.

1 COMMENT

  1. La faza asta cu taxa de administrare website am ramas si eu masca prima oara cand am cumparat bilet de la ei. Plus ca acea taxa apare dupa ce introduci toate datele. Cred ca este pentru prima oara cand clientii sunt pusi sa plateasca pentru website-ul care deserveste o anume companie. Vorba ta, la banii astia le administrez eu websiteul fara nici o problema :)))
    Plus … acum vreo 5 luni de zile cumpar bilet Buc – Dub. Vrand sa calatoresc si cu pisica (din dotare 🙂 ) iau siteul lor la puricat sa vad care sunt conditiile. Singurule lucruri gasite erau despre greutatea custii (cu tot cu animal) si, bineinteles, informatiile legate de pasaport, vaccin, cip, etc. Ajung in aeroport, imi cantareste animalul, da sa-mi dea biletul, cand apare o cucoana care era mai sefa prin ei pe acolo: “Ne pare rau, cusca este prea mare, trebuie sa bagati pisica la cala si sa mai platiti o taxa de 100 EURO.”. Intreb: “Unde scrie?”, iar ea foarte ofesata “Pai in termenii si conditiile de transort.”. Merg la ghiseu si o pun pe tanti sa caute pe site. Dupa vreo 40 minute de cautare imi zice “Cred ca au omis sa scrie, dar tot trebuie sa platiti 100 EURO, altfel sunteti nevoit sa lasati pisica aici.”. Am ramas perplex de cata nesimtire deborda cucoana. Nici macar custi “standard”, acel standard pe care nici ei nu-l stiau, nu aveau la vanzare. Norocul meu a fost ca un nene de la Tarom care vazuse tot circul m-a luat de-o parte si mi-a zis ca-mi vinde el ptr 10 EURO o cusca mult mai mica. Cand m-au vazut cu cusca mica la checkin le-a picat fata. N-au avut incotro si au trebuit sa ma lase sa urc in avion cu pisica.
    Din momentul ala am jurat ca de-ar fii sa fac si 3 escale pana la Bucuresti cu avionul sau ca sunt nevoit sa merg cu autocarul, dar cu ei tot nu mai circul.
    In final, felicitari TAROM pentru cursa.

Lasă un comentariu