Linkuri utile românilor din Irlanda

0
1243

Aici am să includ o listă cu linkuri unde sigur veți găsi informații în limba română despre diferitele aspecte ale vieții în Irlanda:

De departe cel mai oficial link să zic așa este Citizens Informations. Am pus linkul către secțiunea unde sunt toate documentele în limba română. Pagina în sine are mult mai multe informații, iar cele care nu sunt traduse, sunt în engleză, iar cele care sunt de importanță majoră le voi publica eu în românește în timp.

Vrei să afli cam cum e cu imigrarea asta în Irlanda, întreabă alți români sau citește pur și simplu mesajele unora de pe următoarele linkuri. Linkurile sunt puse în ordinea în care le consider eu utile, ordinea altora poate fi diferită.

1. Informația Irl  este primul ziar românesc care a apărut în Irlanda, dar care acum a rămas numai la statutul online. Inițial a fost ziarul organizației Romanian Community of Ireland, dar de câțiva ani ne-am separat, pentru o mai bună informare și mai ales pentru a evita asocierea unei organizații ONG cu un ziar complet independent. Rapid Informatia a devenit sursa principală de informare a românilor din Irlanda, cu știri zilnice în fiecare dimineață, știri pe care le culeg, traduc și redactez personal.  Acolo se găsesc foarte multe informații utile, precum Ghidul Românului din Irlanda, ghid făcut de RCI și actualizat zilnic de Informatia Irl. Pagina noastră (pentru că și eu fac parte din echipă) de Facebook este: https://www.facebook.com/informatia

2. Romanian Community of Ireland Forum. De departe cel mai bun loc unde experiențele celor mai vechi prin Irlanda își spune cuvântul, iar experiențele celor noi veniți, deasemnea te pot ajuta. Găsești foarte multe informații acolo, inclusiv comunicate din partea Ambasadei, unde domnul Consul intră și răspunde din când în când la întrebările legate de serviciile oferite de Ambasadă. Pentru fanii Facebookului au și pagina de Facebook aici: https://www.facebook.com/RomanianCommunityOfIreland

3. Actualitatea Irl Este o mică afacere media românească în Irlanda sau cum le place lor să se intituleze sugestiv Trust Media. Au o revistă ce apare la două săptămâni cu știri diverse și foarte multe reclame la afacerile românești din Irlanda, au o oră la radio și o oră la tv pe un canal de cablu. Sunt foarte multe informații, nu poate neapărat despre imigrație în Irlanda, dar poate totuși găsiți ceva interesant. Cele mai interesante informații, mi se par multitudinea de contacte pe care puteți găsi acolo prin reclame. Mai nou au și o secțiune de cultură, lăsată cam în paragină, pentru cei care sunt interesați.

4. Grupul Românii din Irlanda Unul dintre cele mai curate, dacă nu cel mai curat grup de facebook al românilor din Irlanda, grupul este format de mine și păzit tot de mine. Are în acest moment peste 7000 de membri care atenție, au venit de bună voie și nu au fost băgați cu japca. În acest grup nu se permit reclame decât prin secțiunea dedicată de Sell (reclame care sufocă alte grupuri), motivaționale și alte lucruri neinteresante care le găsești oricum pe Facebook. Aici se permit numai întrebări și răspunsuri despre viața din Irlanda.

Sunt sigur că vor fi unii care vor spune că mai sunt și alți 1000 de useri de Facebook ce te pot ajuta și Grupuri de Facebook unde toți scriu tot ce vor în folosul sau nefolosul imigranților. Dar pentru că nu au o organizare clară și un statut transparent ci unul mânat de orgolii personale, nu vi le recomand. Mai sunt și alți bloggeri sunt sigur, unii bine intenționați, alții neintenționați, care deasemenea pot oferi o multitudine de informații, dar aici rămâne la latitudinea dumneavoastră cum primiți acele informații.

Dacă în timp apar și alte linkuri interesante și serioase, voi completa lista… și sunt deschis la orice sugestii.

Lectură plăcută!

Lasă un comentariu