Bailieborough

0
930

Invitație de la un prieten

De multă vreme m-a invitat pe la el, și fiind o persoană foarte ocupată aproape în fiecare weekend, fie cu familia, fie cu activități extrașcolare, nu am avut timp până acum.

Dar în weekendul ce a trecut, mi-am făcut timp și curaj să merg în Bailieborough

 Un clip care arată lacul. Filmarea e mai veche, dar dacă mergi în această perioadă, totul este verde.

20130526_164237După ce am gustat din bunătățile grătarului tradițional cavanez (glumesc), îi spune tot grătar românesc, ne-am hotărât să facem o plimbare scurtă în împrejurimi să se așeze bine mâncarea...

Trebuia să fie scurtă, din cauză că vremea deja se stricase, și nu e ușor să explorezi când ai o fetiță de puțin mai mult de un an, ce are mai multă energie ca tine.

Nelu, cu ceva sugestii din partea mea, care știam vag de existența unui lac mare în zonă, ne-a ghidat către Castle Lake Forest, ce era la mai puțin de 5 minute din Bailieborough.

Am parcat la una din cele două intrări în parc. Mai erau cred că parcate în zonă cam 5 mașini, și probabil turiștii erau deja pe traseu în jurul lacului, sau pescuiau.

Intrarea te întâmpină cu indicatoare ce îți arată traseele pe care le poți urma, precum și flora și fauna din parcul respectiv, inclusiv ce fel de pește este în lacul respectiv (util pentru pescari).

Bineînțeles, primul lucru care îți sare în ochi este lacul impunător, apoi începi și observi că lacul este înconjurat de pădure, o pădure ce îmi aducea aminte atât de mult de pădurile din România. Aș putea spune că este o pădure de conifere, dar nu m-am avântat prea mult în inima ei și pot să mă înșel, clar fiind și câțiva copaci pe malul lacului de alte specii cum ar fi stejarii.

Lacul este amenajat cu pontoane pentru pescari din loc în loc, ceea ce sigur va încânta pe pasionați. Nelu îmi spunea că în una din vizitele lui pe acolo, chiar a văzut români care erau în camping, pe malul lacului.

Una peste alta, timpul meu a fost limitat că a început să plouă (nimic nou aici pentru Irlanda), dar mi-am promis că trebuie să vin odată să fac traseul lung.

Castle Lake Forest

Intrarea principală în parcul Castle Lake Forest este în Lear (faci la stânga de la fabrica de lactate pe Shercock rd).

O plimbare în jurul lacului pe ruta scurtă e cam de 45 minute, adică cam 3km. 

Mai este și varianta lungă, plimbare de o oră și 45 de minute, cam  7km. 

Screen Shot 2013-05-28 at 14.08.30

Lasă un comentariu