Abuz în creșele din Irlanda

0
410

La nici două luni după ce un site spunea că Irlanda este în topul european al țărilor în care să îți crești copiii, ies la iveală detalii care le vedeai deobicei la reportajele cu camera ascunsă în România. Ceea ce ne arată că în România erau de mult camere ascunse, iar în Irlanda abia le-au descoperit folosința. Subiectele au existat și aici dintotdeauna.

A trebuit ca o echipă RTE să arate adevărul din creșele din Irlanda, unde copiii sunt tratați de multe ori nu numai cu indiferență dar și cu violență. Și aici ca și în alte cazuri de pe unde știm noi , copiii sunt abuzați fizic și verbal, legați cu orele să poată îngrijitorii lor să fumeze sau să bea o cafea… ai spune tipic românesc, și probabil nu m-aș mira să aflu că respectivele persoane s-au transformat peste noapte în români (deobicei ei sunt cauza tuturor nenorocirilor).

Realitatea e că HSE știa de aceste lucruri, mai ales că aveau rapoarte prin care spuneau că 75% din creșe sunt sub standardele legale de funcționare. Și te întrebi WTF? Dai o căruță de bani să te asiguri că ai copilul în siguranță și el fiind mic și neputând spune ce se întâmplă poate rămâne traumatizat pe viață.

Încă o bulină neagră la Irlanda…

Lasă un comentariu