Eu nu urăsc Irlanda, dar nici nu o iubesc

0
808

A iubi e lucru mare, și pot spune că iubesc două persoane cu adevărat… fetița și soția mea. La iubirea de țară am renunțat de mult, pentru că cere prea mult, prea mult sacrificiu personal, să îți arăți sentimente atât de profunde pentru ceva atât de mare și generic. Am fost plătit o vreme să iubesc și să îmi servesc patria, dar clar nu a fost de mine.

Cumva și undeva s-a creat o confuzie că eu urăsc Irlanda și pe irlandezi. Departe de mine… nu am cum, am fetița și mi-am cunoscut soția datorită Irlandei, iar irlandezii cu care am avut contact personal cu mici excepții au fost extraordinari.

Nu îmi plac lucrurile nasoale de aici, nu îmi place de oamenii nașpa de aici, dar ei nu sunt majoritatea și cred că cei mai mulți nasoi (a nu se citi oameni cu nasul mare) pe care îi cunosc sunt tot români, dar nu urăsc pe nimeni.

A urâ e lucru mare, și cred că dacă urăști pe cineva sau pe cineva îți ocupi prea mult timp acordând atenție nemeritată acelor lucruri, iar eu nu am timp, nu am timp să urăsc, iar câteodată mă gândesc cu regret că nu am timp suficient nici să iubesc persoanele dragi mie.

Sunt multe lucruri care îmi plac în Irlanda, poate sunt mai multe la momentul ăsta care nu îmi plac, am evoluat zic eu și poate și pretențiile mele au crescut sau scăzut. Avem o scară cu toții în față, privim tot timpul în sus, vrem mai bine, mai mult, iar când le avem, ne întoarcem la lucruri simple, dar nu le mai regăsim, pentru că suntem prea sofisticați cu ele, iar pentru ale regăsi credem că trebuie să renunțăm la prea multe.

Aș putea să dau o mie de exemple cu ce îmi lipsește în Irlanda, și nici măcar nu sunt lucruri materiale… sunt lucruri simple din România. Dar asta iarăși nu înseamnă că urăsc Irlanda. Toate articolele mele nu au avut menirea să te descurajeze să vii în Irlanda, ci să te pregătească și pentru rău, și greu. Nu e bine și ușor din prima, iar ca să riști totul pentru un vis, trebuie să ai un plan cât de cât. Dacă ți-aș fi spus că e ușor și bine, ai fi riscat totul să ajungi aici, dar nu e chiar așa ușor.

Nimeni niciodată nu m-a întrebat ce îmi place mie personal la Irlanda, și poate te-ar surprinde răspunsul meu.

Lasă un comentariu