Jucăria mea Android TV

0
527

flexiview_fv-1_android_hd_tv_internet_box_8gb_android_2.2_flash_wifi_cortex_a8_1g_cpu_bluetooth_hdmi_rj45_black_e1De vreo două zile am o jucărie nouă. E o jucărie veche ca și generație dar nouă pentru mine.

Eram pe binecunoscutul site adverts.ie, unde oamenii mai vând sau cumpără chilipiruri. Mi-a atras atenția titlul Flexiview FV1 Android TV, iar prețul nu era tocmai unul greu de înghițit: 50€, iar după tratative l-am scos la 30 de euro.

Dispozitivul este în condiții estetice excelente, vine cu o telecomandă, ce o folosești ca un mouse air, sau mai bine zis ca o telecomandă de la Wii. Partea proastă e că sistemul de operare e Froyo Android 2.2, în condițiile în care telefoanele au acum Android 4.0.

Conecții: slot pentru SD card pe care l-am utilat imediat cu un card de 2Gb uitat într-un sertar, HDMI pentru conecție la TV, LAN conecție de internet în caz că nu ai wireless, WiFi integrat pe care eu îl folosesc, și impresionant 3 conecții USB, una în spate și două ascunse sub o trapă în față.

La prima conectare mi-a dat o eroare a sistemului de operare, dar după resetarea la setările din fabrică eroarea a dispărut.

Cam ce am făcut cu el până acum: Youtube, în conjuncție cu canalul meu (chrisdanca) unde mi-am creeat playlisturi personalizate merge super, fără nici un lag sau freezuri. Streaming de pe boxul meu digital VU+ cu aplicația VUPlayer de pe Google Play. Cu playerul intern al VUPlayer am observat o problemă cu streamul, care s-a corectat cu instalarea BSPlayer și folosirea BSPlayer ca player pentru stream. Google Play nu era instalat în sistem inițial având numai Google Market, dar la o căutare pe net am găsit un apk (fișier de instalare android) pentru Google Play. Filmele DVDrip în orice format merg fără probleme de pe un hard disc external chiar și cu subtitrări. La filmele HD în format MKV 720p am avut ceva probleme pentru că cu unele playere merge perfect video dar nu am audio iar la unele invers, într-un final am găsit combinația perfectă, majoritatea filmelor merg ok cu MX Player sau BSPlayer, în cazuri extreme am folosit VPlayer. Am fost dezamăgit de favoritul meu la calculatorul desktop VLC, care clar nu e făcut pentru Android 2.2.

Merge Twitterul și Facebookul (la Facebook din păcate merge numai versiunea preinstalată, după update nu mai merge).

Partea frumoasă e că am conectat un Mouse Wireless external la el, și a mers imediat cum l-am cuplat fără să trebuiască să fac nimic special. Mouse-ul pare mai bun la browsing decât telecomanda care la o distanță mai mare cam îți dă de furcă la mutatul cursorului pe ecran. Unii spun că același principiu se aplică și la tastatură, adică merge imediat și ea, iar unii merg mai departe și spun că poți cupla și webcam. Nu le-am testat încă, dar sigur o voi face.

Am reușit și instalarea la câteva radiouri online care merg deasemenea super.

Partea cea mai frumoasă poate fi pentru cei care nu pot instala antene de satelit: pentru că am instalat sopcastul pe el, astfel că în condițiile unui net bun poți vedea toate programele românești online.

Concluzii: Mi-am făcut un super smart TV dintr-un LCD cu numai 30 de euro. Dispozitivele similare pe net se vând cu aproximativ 100 de euro, ceea ce cred că oricum merită în condițiile în care au versiuni noi de Android și procesoare mai noi. Sigur în viitorul apropiat îl voi schimba pe un dispozitiv mai performant.

Lasă un comentariu