Cu cine să schimbăm politicienii din România

2
407

politicianToți sunt hoți… Asta e concluzia fiecărui român care nu are nimic în comun cu politica, dar discută politică. Asta e caracterizarea pe scurt a politicianului român și bulgar. Am pus și pe cel bulgar ca să accentuez puțin revolta din Bulgaria de care discută toți.

Noi toți suntem critici buni și știm să judecăm, dar soluții viabile nu oferim, pentru că ar fi foarte greu să vii cu o soluție când soluția ta, ar fi stigmatizată din start. Oricine ar veni ar fi politician, iar prin definiție el e hoț, mincinos pentru că e politician. Și atunci soluția cred că ar fi să le schimbăm titulatura celor noi care vor să se bage în instituțiile care conduc statul român, și el ar trebui să se numească Superman și să vină de pe Krypton să nu fi auzit nimeni de el înainte.

Soluția mea personală: din toți politicienii proști să îi alegem pe ăia care au o sclipire de inteligență și să le mai dăm noi ăștia mai deștepți care ne pricem la politică, câte ceva…

 

2 COMMENTS

 1. Poftim o solutie: https://www.facebook.com/DemocratieAdevarata

  Primul lucru pe care l-as face ar fi sa aplic pedepse exponential mai severe grupurilor etnice care statistic vorbind, produc cu peste 15% mai multe infractionalitati decat media populatiei native (romanii).
  Ex: Daca 1/100 romani comite o infractiune, deci 1% din romani, iar tiganii sau alte minoritati comit 1/3 infractiuni (30%), atunci pedepsele sa fie de n ori mai aspre, ducandu-se pana la “munca vesnica in folosul societatii” (fara plata, fara libertati, fortati cu pusca`n spate sa reconstruiasca tot ce s-a distrus in tara asta: infrastructura, industrie, etc)

  Tot pedepse inasprite exponential as aplica si criminalilor care au comis genocide economice, sociale si politice in aceasta tara din 89′ incoace … calculate si recuperate prejudiciile tinand cont de inflatie + penalizari pentru ce ar fi putut fi romania + procent de pagube colaterale suferite de populatie.
  Toti care au tras tunuri romaniei prin fel si chip, recuperat prejudiciul din toate averile criminalilor atat din tara cat si de peste hotare, iar daca nu e de ajuns, recuperat de la toate rudele de gradul I .. incepand de la sotie, parinti, bunici, veri si toate neamurile … cand astia au furat, au beneficiat de bunastare nemeritata si neamurile lor, si-au pus averile pe numele sotiilor, copiilor, au facut favoruri nepotilor s.a.m.d. sa castige .. pardon, fure pe nedrept banii si munca noastra … a milioane de romani.

  Cei care au dat tunuri sa fie bagati in sclavie, sau pardon “munca in folosul comunitatii” pentru tot restul vietii, dar nu in pozitii din care ar putea “sabota” proiectele desfasurate …. sa niveleze cu pamant autostrazile, sape santuri, ecologizeze gropile de gunoi, sa sape tunele, sa munceasca in mina fara sa fie platiti si cu pusca in spate … iar daca sotiile/sotii stiau de crimele comise, genocidele la adresa populatiei si nu au incercat din tot dinadinsul sa ii indemne sa renunte la actiunile lor, sa fie si ei acuzati drept complici si sa munceasca si ei pentru o perioada mai redusa, fara plata, pentru reconstructia acestei tari !

  Sa zicem pentru un tigan care a deteriorat imaginea tarii in afara, dat fiind ca neamul lui comite cu 30% mai multe infractiuni (oficial), sa fie pedepsit de 30 ori mai aspru, nu doar cu o amenda, ci cu inchisoare de 5 ani cu executare si amenda de 30 ori mai mare. Nu are banii sa o achite, nu-i problema, ii scoatem la licitatie toate bunurile. Nu le are, nicio problema, le scoatem pe ale familiei. Daca a comis o crima si are de ispasit pe viata sentinta, il putem chiar exporta drept mana de lucru gratuita care tot restul vietii trebuie sa munceasca in folosul comunitatii.

  Daca a daunat grav imaginii tarii, sa putem chiar scoate la licitatie bunurile si expulza fortat, denuntat drept persona non-grata si sa i se permita reintoarcerea in tara dupa o perioada de timp in concordanta cu gravitatea si numarul repetat de abateri savarsite.

  Si acestea ar fi doar primele lucruri pe care le-as face …

 2. Si as da afara din politica si din toate institutiile publice toti care au facut parte din partidul comunist.
  As interzice chiar si celor care au fost informanti sau au avut orice de-a face cu securitatea sau comunismul, sa ocupe pozitii de conducere in institutii de stat.

  As permite totusi in functii executorii si fara prea multa influenta pe cei care au fost informanti … dar nu pe cei care au fost in politica in perioada comunista, adica comunistii ! In parlament sau guvern sa nu-i prind !

Lasă un comentariu