Patriotismul românesc în Irlanda

0
563

Sursa foto http://roncea.ro/2012/11/30/patriotismul-si-paduchii-lui/

Anul acesta cum am mai spus și în alt post, românii din Irlanda sunt mai patrioți. Acum nu știu cum și de ce se întâmplă acum, și nu s-a întâmplat în vremuri mai tulburi… probabil de vină e Facebookul, care mai face și minuni.

Deja pe Facebook sunt o duzină de evenimente pentru 1 Decembrie organizate în Irlanda, intitulate bineînțeles sugestiv: Ziua Națională a României.

Toate evenimentele, oferă mâncare tradițională și costume populare (la vizionare) în diferite locații din Dublin. O excepție neconfirmată de la mâncare e evenimentul RCI care deocamdată știu că organizează un spectacol de teatru cu Oana Pelea, dar e posibil să fie și ceva mâncare la o recepție fie înainte sau după spectacol (neconfirmat).

E o concurență acerbă între simpatizanții mai multor grupuri și a liderilor lor (pentru că la baza inițiativelor sunt Grupuri de Facebook), pentru supremația consumatorilor români de Facebook din Irlanda.

De lăudat inițiativa lor, cu toate că eu sunt suspicios de interesul acestor evenimente, mai ales când numele organizatorilor este scris cu litere mai mari decât al evenimentului în sine, iar în unele cazuri mai mari chiar decât harta României.

Oricum apreciez efortul tuturor, și sper să țină avântul pionieresc. Am mai spus undeva, atâta vreme cât respectivii oameni implicați oferă ceva, conținut, evenimente și informații utile și nu doar o cruciadă împotriva altora (mă includ pe lista sugestiv intitulată ‘altora’), au tot respectul meu.

Iar dacă vă întrebați cum sărbătoresc eu Ziua Națională a României, vă răspund: cu familia. Merg la vreunul din aceste evenimente? Nu.

PS: nu cred că chiar “Everyone is welcomed”. 🙂

 

Sursa foto:  http://roncea.ro/2012/11/30/patriotismul-si-paduchii-lui/

Lasă un comentariu