Mi-am adus aminte de ce nu îmi plac maneliștii

0
382

Bani-multi-s-au-aruncat-pe-dedicatiiE indiscutabil, că nu se poate o petrecere românească fără manele, și mai mult ca sigur nu îmi astup nici într-un caz urechile când sunt la petreceri. Problema mea cu manelele nu e că ar suna aiurea, sau că lumea le dansează sau că le ascultă, problema mea mare cu ele sunt cei care le cântă și cei care încurajează practicile de a da bani pentru dedicații.

E clar, un fel de a arăta potența financiară a celor implicați în astfel de acțiuni netaxabile. Mie greu să înțeleg totuși gestul, și mai mult de atât mie greu să nu îl condamn.

Eram deunăzi la un botez, făcând ce fac deobicei la petreceri (video sau foto), iar banii care s-au aruncat acolo în 5 minune pentru Guță, au depășit clar onorariul meu pentru serviciile mele, servicii la care mai muncesc încă zile bune după terminarea evenimentului.

Nu pot să condamn beneficiarul sau organizatorul pentru aceste activități care s-au petrecut la petrecerea lui, pentru că e ceva în sânge cred, și cred că acești oameni care aruncă bani maneliștilor se vor opri doar când nu mai au nimic în buzunar. Nu cred că mai ține cont de educație sau etnie, pentru că se întâmplă chiar și în rândul oamenilor educați și în rândul românilor și a rromilor. Iar atâta vreme cât vor exista cei ce bagă bani în buzunar să arunce pe o dedicație, atâta timp va exista și maneaua. Poate nu se mai ascultă așa mult ca altă dată, dar deliciul oricărui petrecăreț este să-i vină un manelist celebru la petrecere. Dacă ar fi de ales între Gaga și Adi Minunatul, cred că românii ar alege clar pe Adi pentru petrecere.

Ceea ce mi se pare mult mai de neînțeles cum îi dai lui Guță (unul dintre ei) 50 de euro și spui să zică simplu: “Pentru copilul botezat!”. Păi nu mai bine îi dădeai copilului să-i ia maicăsa niște Pampers sau lapte praf?

Sau zici “Pentru cameraman!” adică pentru mine? Te rog, te implor dă-mi mie banii nu lu’ Guță, dacă tot te-ai gândit tu la sufletul meu….

Sursa foto, sugestiv luată de la cancan.ro

 

Lasă un comentariu