Hai Romania!

0
978

stai-calm-si-hai-romania-6Nu sunt patriot, în viziunea mea mi-am pierdut dreptul de a fi patriot când am abandonat România în mod egoist pentru binele meu și numai al meu, dar..

Dar asta nu înseamnă că nu mai sunt român, și nu am dreptul să îmi dau și eu cu părerea sau să susțin sau nu o echipă a României.

Ceea ce vreau eu să spun e că Hai România din titlu e ceva generic, nu cred că articolul meu, sau strigătul meu va ajuta cu ceva echipa. Sunt convins că nu… Poate dacă aș merge pe stadion, poate… poate strigătul meu cu alți câteva mii ar îmbărbăta jucătorii care au emoții. Dar nu asta e ideea, jucătorii nu trebuie să aibe emoții, nu sunt eu cel care trebuie să îl încurajeze… Mai pot face ceva dacă sunt pe stadion, să intimidez adversarul… dar el e PRO… nu îl intimidează unu mic care strigă din tribună, el poate fi intimidat numai de talentul adversarului lui direct….

Calificarea unei echipe contează de jucători în oarecare măsură. Ei trebuie să fie în cazul în care au fost aleși să reprezinte țara: talentați, serioși, muncitori și devotați echipei. Cea mai mare parte a jocului unei echipe depinde de antrenor. Mi-a luat mult timp să înțeleg acest rol, eram convins că e de ajuns să ai jucători buni. Dar degeaba ai jucători buni, dacă antrenorul nu vine cu o tactică, așezare și o motivare a jucătorului.

Dați-mi voie să mă îndoiesc de calitățile lui Pițurcă. Am impresia că degeaba strigăm noi Hai România, degeaba fluturăm steagul dacă lui nu îi pasă. Aruncă vorbe în conferințe de presă și scuze lamentabile, dar l-ai văzut vreodată pe el, să fie cel care flutură steagul, să vorbească frumos la adresa României? Mi se pare mie sau omul ăsta nu are entuziasm, chiar deloc… iar despre talentul lui de antrenor, eu nu prea țin minte rezultate notabile, decât poate în meciuri amicale.

Eu sper să se califice România pentru că sunt român și din păcate Irlanda nu s-a calificat nici ea la mondiale. O să am o decizie dificilă și va fi un campionat mondial plictisitor pentru mine dacă nu am măcar una din ele.

Dar dacă nu se califică nici România, atunci sper din tot sufletul că măcar acest eșec va duce la înlăturarea lui Pițurcă odată pentru totdeauna. Și sincer, chiar dacă s-ar califica printr-o minune România, mie tot mi-ar place să îl văd plecând….

Lasă un comentariu