Cinema în România

0
453

În prima zi din an am hotărât de comun acord cu soția să mergem la film. Nu am mai fost de mult, în România de vreo 15 ani, în Irlanda dinainte să să nască fetița, și acum s-a găsit o portiță propice.

A fost o experiență inedită, unde aproape tot timpul comparam cu Irlanda.

1 ianuarie, și ai spune că lumea încă petrece cu ce a mai rămas din seara precedentă, dar spre surprinderea mea mall-ul era super aglomerat, iar cozile de la cinema erau infernale. Deasupra caselor de bilete erau mai multe televizoare ce afișau informații în timp real cu numărul de locuri disponibile la filmul la care voiai să mergi. Noi am ales să mergem la un film ce începea cu 3 ore mai târziu, așa că nu ne era greu să stăm puțin la rând. La filmul nostru în momentul în care ne-am așezat la rând erau vreo 250 de locuri, când am ajuns la casă (una din cele 6 care deserveau), cam 15 minute mai târziu mai erau cam 150 de locuri. La aglomerația care era, mă așteptam să stau puțin mai mult la rând sincer. Până am ajuns la casă, datorită ecranelor tv, mi-am făcut o idee cam ce alte filme aș vrea să văd în 2014, pentru că pe unele televizoare se prezentau clipuri cu filmele ce rulează sau vor rula în curând în cinema. Am mai aflat între timp că miercurea clienții Orange aveau ofertă, puteau cumpăra două bilete la prețul de 1, probabil și acest lucru a dus la aglomerația la care asistam, era miercuri. Eu nu am avut nici o reducere, și am plătăt 27 de RON pentru un bilet, preț zic eu destul de acceptabil pentru mine, poate puțin piperat pentru românii cu salariu minim pe economie. Înainte de a ajunge la cinema am studiat website-ul cinematografului, și văzusem că puteam cumpăra și intra la cinema doar cu telefonul mobil, dintr-un motiv neînțeles, nu am cumpărat biletele astfel, cred că eram nehotărât în privința orei la care să merg, dar existența facilității, mi-a plăcut și impresionat deopotrivă.

Una peste alta am intrat în zona unde se intra la sala unde rula filmul. Am fost întâmpinat de acel bar, nelipsit unde poți să îți iei popcorn și cola. Aici am avut o altă surpriză, la meniu puteam să îmi iau o bere, e adevărat un singur brand, dar mai bine decât deloc, așa că am optat pentru filmul cu o cană de bere în mână.

Scaunele au fost confortabile, și era destul de curat. Am observat un bun simț care nu cred că l-am văzut într-o sală de cinema, nu am auzit un singur telefon mobil, nici sunând, nici măcar un mesaj, asta deși nu există mesaje video prin care ești rugat să-ți închizi telefonul. La fel nu am auzit nici oameni vorbind între ei cu voce tare cât să deranjeze, sau vreun idiot făcând comentarii infantile la o fază din film.

Ah.. da am uitat, filmul care l-am văzut a fost 47 Ronin, linkul de imdb aici: http://www.imdb.com/title/tt1335975/

 

Mi-a plăcut filmul, și îl recomand pentru cei care vor o doză de legendă japoneză, amestecată cu ficțiune. Cum am mai spus în trecut nu sunt critic de film, dar pe sistemul meu de rating îi dau 7 din 10. 7 din cauză că pentru un film 3D ar fi trebuit mai multe efecte ce să scoată în evidență acel wow care e dat de 3D.

Locația: București Mall

Cinema: Hollywood Multiplex

 

Lasă un comentariu