Am comandat de la foodmania.ie (P)

1
2901

A apărut, după cunoștința mea, primul magazin online românesc din Irlanda: www.foodmania.ie . Dacă o mai fi vreo unul (magazin online) cred că acesta este, oricum singurul care comercializează produse alimentare pur românești online adresat românilor din Irlanda și mai ales pentru pofticioși ca mine, sau pentru cei care duc dorul produselor din România.

Interesant îmi spun, e ceva nou și îndrăznesc să spun foarte îndrăzneț. Îndrăzneț, mai ales când cei cărora te adresezi sunt românii, o nație foarte pretențioasă și mai ales suspicioasă când e vorba de afaceri românești.
Am decis să testez serviciul. Un fel de: mi-am pus pielea la bătaie, pentru a vedea cum funcționează și să explic altora care vor să-l testeze și ei. Eu sunt pe principiul că dacă încerc ceva și sunt mulțumit, voi fi client permanent, asta dacă nu găsesc alternativă mai bună.

Zis și făcut, am intrat pe pagina Food Mania, care trebuie să recunosc a făcut ceva promovare pe Facebook în locurile pe unde se învârt românii și au reușit să mă facă interesat și pe mine. Fiind pus direct pe treabă, mi-am făcut contul cu userul irlandezuzu (dar cu datele mele reale la detalii), care este necesar pentru a avea adresa de livrare și probabil (zic eu) verificarea metodei de plată. Am primit un email de confirmare și verificare și totul a decurs fără probleme. Cam așa arata pagina după ce m-am logat.

foodmania zu

 

După ce am creat contul irlandezuzu, m-am oprit. Mi-am dat seama, că soția ar fi mai indicată să aleagă produsele, și nu numai din această cauză, chiar am vrut să văd cum se descurcă ea cu pagina și așa totdeauna mă perie și îmi spune că online mă descurc mai bine ca ea, și mai tot timpul mă lasă pe mine. De data asta, am zis să facă ea comanda. Zis și făcut! A ales următoarea listă:

Lista produseMiha (soția) mi-a zis că mai greu i-a fost să se decidă ce să aleagă pentru această comandă de test. În timp ce căuta produse, o persoană de la support online a observat că zăbovește destul de mult pe pagină (un alt motiv ar fi fost și cea mică, care la vârsta ei, nu prea te lasă nici să comanzi online 🙂 ), așa că a întrebat dacă are nevoie de ajutor. Le dau un plus la asta, cineva chiar era pe fază și dacă soția ar fi avut probleme reale cu pagina și nu doar de nehotărâre, atunci acest suport ar fi fost bine venit. Dacă ai probleme în colțul din dreapta, oricând poți apela la acest ajutor.

Comanda a fost plasată pe la ora 3pm, și fiind în Navan, Miha a ales opțiunea care și mie mi s-a părut singura disponibilă Curierat Fastway livrare nationala și Irlanda de Nord 8,99euro transport

 

Plata am făcut-o prin contul meu de Paypal, eu deja utilizând serviciul Paypal de foarte multă vreme, dar după câte îmi dau seama, poți plăti cu cardul și fără să ai cont Paypal.
Comanda a ajuns a doua zi în jurul orei 1pm, asta după ce am fost anunțat că curierul Fastway (firmă separată de transport irlandeză) are ceva probleme și comanda mea va întârzia puțin. Nu cred că acest lucru e relevant, atâta vreme cât pe site scrie că voi primi comanda a doua zi, nefiind în Dublin. Pentru Dublin există un serviciu pentru aceiași zi dacă plasezi comanda până la ora 17:00. Oricum, comanda mea a ajuns, zic eu într-un timp rezonabil, mă așteptam să dureze mai mult procesare comenzii, dar am fost plăcut surprins. Am plasat destul de multe alte comenzi online în Irlanda și foarte puține au ajuns în mai puțin de 24 de ore.

Produsele au sosit în stare perfectă, ca și cum le-aș lua eu de pe raft, și nu am ce să reproșez, la felul în care au fost împachetate.

Per ansablu un serviciu bun și util, mai ales cum spuneam cuiva pe Facebook, util pentru românii care nu au un magazin românesc la colț. Nu aș putea să spun sau să fac comparație cu prețurile din magazinele românești din Dublin, dar sunt sigur că vor fi alții care le vor compara. Am o vagă impresie că prețurile sunt mai mici decât ce am văzut eu ultima dată când am fost într-un astfel de magazin, dar vorbesc doar din amintiri vagi și nu cifre concrete. Poate prețul de transport, ar pare puțin cam mare, dar asta e din cauză că depozitele lor sunt în Dublin, și tarifele sunt cele practicate de firma de transport Fastway care face transport național rapid, și cred singura cu tarife acceptabile, cu care Food Mania poate lucra în cel mai bun mod pentru moment.

Cam asta a fost prima experiență Food Mania, zic una bună și probabil voi mai comanda cu încredere și data viitoare. A fost experiența mea, proprie și personală, la fel cum sunt și impresiile și datele din acest articol, sunt reale și nu din auzite de la unul sau de la altul.

 

 

1 COMMENT

Lasă un comentariu