Și ei dar și noi…

0
459
coada la social
Rând la social
coada la social
Rând la social

Poveste adevărată: O cunoștință sună un pocăit, “no offence to the community” dacă termenul nu e cel corect îmi cer scuze, și prin acest articol nu vreau să fac o generalizare.
Îl căuta, pentru că era un meseriaș desăvârșit (aplauze) cu care a mai lucrat în trecut, și știa că se poate baza pe el. La găsit într-un final… dar răspunsul șocant pe care l-a primit a fost că, și citez: “Pocăiții nu prea mai vor să muncească, că le e mai bine pe social“. Atenție: acestea sunt cuvintele unui pocăit, nu ale mele. La un calcul simplu, meseria pentru care era căutat, îi aducea 600 de euro pe săptămână, și totuși la suma respectivă preferă să stea pe social. Are mulți copii (cum deobicei au aceste familii), și alocațiile și ajutorul social se ridică la mai mult de 600 de euro.
Într-un caz separat, un membru al aceleiași comunități are o facultate înaltă făcută în România. În Irlanda nu a muncit în ultimii 3 ani, pe motiv că nu își găsește de lucru pe specializarea facultății care a terminat-o. Fie vorba între noi, nici nu își va găsi.

Dar se pare că lucrurile se vor schimba, și acești oameni vor fi nevoiți să aleagă, dacă muncesc în folosul comunității sau își caută altceva de muncă. Nu vor mai cădea banii așa degeaba fără să muncești. Vezi știrile din această dimineață de pe Informația Irl

Lasă un comentariu