Războiul sfânt împotriva Ambasadei

0
599

ambasada-romaniei-irlandaAm observat în ultima vreme un război (mi-a plăcut asta cu sfânt că sună așa ca în fanatism) împotriva Ambasadei României din Irlanda. Lansat de niște oameni care habar nu au ce înseamnă cel mai probabil Ambasadă și cel mai probabil voiau să-i spună războiul sfânt contra Consulatului României din Irlanda. Au apărut tot felul de povești urbane despre oameni abuzați (am auzit chiar și fizic) în clădirea Ambasadei de către funcționari sau în unele cazuri chiar de către ambasador. Există un blog sau două cu astfel de povești care eu personal nu le aprob sau neg veridicitatea. Într-un mesaj pe care l-am văzut din partea Consulatului se nega un astfel de caz și Consulatul era dispus să pună la dispoziție filmările de la camerele de supraveghere, deși personal nu cred că e necesar. Pentru cei care au răspândit tot felul de chestionare cu întrebări total greșit formulate în marea lor majoritate și au acel război sfânt cu Ambasada, pentru că deh, le-au terminat pe celelalte cu comunitatea, cu fictivii și cu firmele românești din Irlanda, să facem o lecție despre Ambasadă vs Consulat.

Deci dragă luptător (sau dragi luptători), poeți și povestitori de povești adevărate sau nu din Ambasadă lucrurile stau cam așa:

Ambasada este reprezentanţă diplomatică pe lângă guvernul unei ţări străine (nu pe lângă comunitatea românească din țara respectivă), condusă de un ambasador. Este ansamblul agenţilor diplomatici; Ambasadorul este numit de Preşedintele tarii şi îl reprezintă pe acesta. Paranteză: ești un idiot amice dacă tu ca un emigrant în țara respectivă ai pretenția să discuți cu ambasadorul pentru că nu știi cum să scoți o procură sau că nu știu cine, nu a vrut să răspundă la telefon în momentul în care ai sunat tu și alți 100 de oameni.
Ambasada serveşte ca intermediar între doua tari.  Paranteză: iar ești idiot dacă tu crezi că ești reprezentatul unei țări și vrei tu ca Ambasada să-ți facă ție pe plac și să discute cu tine când vrei tu.
Sarcinile sale, ale ambasadei,  se referă la analizarea politicii interne şi externe, a situaţiei economice şi sociale, precum şi a dezvoltării societăţii în tara respectiva, şi transmiterea rezultatelor acestei analize în tara de care apartine prin intermediul unor rapoarte corespunzătoare. În acelaşi timp, ambasada este responsabilă pentru prezentarea şi promovarea obiectivelor de politică externă ale tarii de care apartine in statul in care se afla. În acest scop, diplomaţii şi diferitele secţiuni ale Ambasadei dezvoltă contacte strânse cu oficialităţile, precum şi cu reprezentanţii statului respectiv din domeniul politic, economic, cultural şi al mass-media.

Deci care e problema ta cu Ambasada?

Reformulează că ai o problemă cu Consulatul, consulul și serviciile consulare. Ca să fiu mai explicit am să-ți explic ce înseamnă Consulat:

Consulatul este reprezentanță diplomatica permanenta a unui stat în alt stat, condusă de un consul.
Misiunea diplomatica, condusa de Consulul Onorific al unei tari este aceea de a oferi consultanta (poți să vezi și ce înseamnă consultanță în DEX) cetatenilor care vor avea nevoie de servicii consulare sau de alte informatii de profil. De asemenea, Consulatul unei tari are misiunea de a sprijini accesul pe piata celuilalt stat a companiilor care doresc sa faca afaceri in respectiva tara. In acelasi timp, Consulatul raspunde la intrebari legate de relatiile cu entitatile locale, asociatii sau institutii.

Poate eu nu știu multe și vorbesc din auzite și poate rândurile de mai sus sunt fictive, dar sunt sigur că sunt în proporție de 90% pe subiect așa cum ar trebui să fie.
Că este loc de mai bine în felul în care sunt oferite serviciile consulare, nu neg. Prețurile, timpul și organizarea au loc de îmbunătățiri, dar sunt sigur că multe nu pot fi schimbate din cauza legislației proaste în vigoare pe care România o are în general la nivelul consulatelor.

Postul acesta este de amuzament și cum am mai spus în trecut, nu sunt avocatul Ambasadei cum am fost numit și nu am nici o legătură de prietenie, amiciție sau profesională cu nimeni din interiorul Ambasadei sau Consulatului României din Irlanda.

Lasă un comentariu