Facebookul rasismul și xenofobia

0
879

image65Germania a cerut la modul oficial Facebookului să șteargă mesajele rasiste la adresa emigranților care trec acum Europa în mare parte cu destinația Germania. Facebook primisese deja nenumărate plângeri și rapoarte de la sute de useri nemulțumiți de unele postări clare cu caracter rasist și xenofob. Dar în mod surprinzător pentru unii, nu și pentru mine, Facebook a spus că acele mesaje nu contravin Community Standards.

În Germania ca și în trecut încă mai sunt organizații rasiste ca să nu zic chiar fasciste, gata să-i linșeze pe amărâții oameni care au mers pe jos mii de kilometri. Germania considără că paginile de socializare și în special Facebookul facilitează răspândirea mesajelor rasiste și xenofobe. Facebookul a spus că va trimite un reprezentant să discute cu un oficial german, dar cam atât.

Nu numai că sunt de acord cu ștergerea mesajelor, ba chiar aș șterge conturile celor care au câte ceva de spus împotriva lor la modul agresiv și la o scanare simplă pe facebook vei vedea că sunt mulți români în care s-a trezit simțul patriotic de apărare a României de valul de musulmani care “amenință” țărișoara noastră.
Tocmai noi, care avem un mai bine de un milion de români numai în Spania, idem în Italia și sute de mii în alte țări ale Europei, tocmai noi să fim ăia care să spunem că nu avem loc de sirieni, irakieni și alte nații? L-am văzut în dimineața asta și pe Mihai Viteazul implicat în campania asta …
Pe de altă parte sunt niște întrebări care mi le pun și eu, una destul de importantă e cum și-au susținut oamenii ăștia călătoria, care în toate interviurile spun că i-au costat cam 2000 de dolari. Păi ăștia sunt bani, mai ales când credeam că sunt săraci lipiți în țările alea… și pot doar să presupun că de la rudele deja în Europa.
O a doua chestie: ăsta e prețul pe care Europa îl va plăti pentru nepăsarea față de Statul Islamic. Nu era mai simplu să-i stârpească atunci când se putea? Nu era mai simplu să curățe Siria de exemplu pentru acel milion de oameni care acum se îndreaptă către Europa. Merkel le spune să se întoarcă acasă… Acasă la ce? La abatorul sălbaticilor din ISIS?

Lasă un comentariu