Tragedia și poza de profil

0
870

image259Să zic și eu ceva despre schimbarea pozelor de profil în funcție de tragedii.
Nu am făcut-o nici la ‪#‎Colectiv‬ nici pentru ‪#‎France‬ și probabil nu o voi face niciodată pentru altceva. Dacă aș fi făcut-o, aș fi făcut-o săptămânal pentru orice tragedie care se întâmplă în lumea asta și aș fi avut cel mai deprimant profil de pe Facebook. Odată cu cei de la Colectiv au fost rușii, cu un avion cu peste 100 de persoane, nu am văzut nimic. Zilnic atentate prin Africa, prin țări arabe și nimeni nu se sensibilizează. Mor de foame și de sete zilnic sute, mii de oameni și nimănui nu îi pasă, dar ești cool dacă-ți pui steagul Franței sau o panglică neagră.
Nu sunt nici insensibil, nici nepăsător, dar nu-i văd sensul și nu înțeleg de ce ar trebui să mă laud că-mi pasă. Poți ajuta efectiv altfel. Nu ajut pe absolut nimeni schimbându-mi poza de profil și aș căuta metode să ajut, dar nu așa. Ca să fiu sincer, singurul pe care-l ajuți schimbând poza de profil este posesorul contului, în cazul meu pe mine și atunci pot spune că afișarea steagului Franței îmi atrage mie o simpatie din partea “sensibiloșilor” și într-un final e defapt un act de egoism pe ocolite, pentru că am postat să arăt ce băiat sensibil sunt.
Am postat informații utile pe alte pagini informative pe care le administrez, chiar și conturi unde se poate dona pentru victimele #Colectiv. Am informat imparțial despre ce s-a întâmplat în Franța și am fost oripilat și furios pe acei barbari lași dar acolo s-a terminat totul, nimănui nu-i pasă ce cred eu sau dacă afișez steagul Franței la profil. Nici nu îmi pasă că tu l-ai afișat sau nu.
Aș putea să mă laud și eu că ar fi trebuit să fiu în acest weekend în Paris. Din fericire, am scăpat ca prin urechile acului, noi și jumătate din românii de pe Facebook care trebuiau să meargă în Paris exact în acest weekend, dar au avut o premoniție. A apărut evenimentul caritabil de la RDS la care soția a participat și ne-am răzgândit cu mersul la Paris… dar sunt vorbe goale și “nobody gives a f*ck”. Aș fi putut să fac și acel gest idiot să mă marchez “safe” în Paris și toată lumea să se prefacă uluiți că am scăpat cu viață când mie îmi place rockul ăla al formației aia sataniste care concerta la Baclatan.
Deci, nu știu ce tragedie ar trebui să fie ca să mă facă să-mi schimb poza de profil… Poate o tragedie în familie, Doamne ferește și atunci aș fi îndreptățit, dar mai multe șanse sunt să-mi schimb poza de profil de bucurie, pentru o sărbătoare și nu de tristețe…
Vive la France…

Lasă un comentariu