Șoc și groază: Antena 3, Iohannis dar mai ales Cameron

0
1170

Screen Shot 2016-02-20 at 09.11.20Șoc și groază: M-am trezit cu speranța că măcar odată Antena 3 are dreptate și își va înceta emisia când i-a expirat timpul de pe ecran. Sunt bine mersi acolo, ba chiar exact când am verificat, Iohannis prezenta un fel de scuze și se scutura elegant de asocierea lui cu Trustul Intact spunând că din contra a cam avut divergențe cu ei în trecut și nu ar trebui să ne gândim că e un simpatizant al antenelor. Trebuia să vină cu un fel de explicație și eram sigur că va veni, dar sigur nu e de ajuns pentru cei care și-au luat Like-ul înapoi.

 

Oricum am schimbat rapid pe niște știri mai serioase și am observat că David Cameron a șantajat UE până a obținut ce a vrut: un tratament preferențial pentru Marea Britanie. Practic nu va mai acorda ajutoare sociale noilor veniți timp de 7 ani. Sigur va descuraja pe mulți. Eu sper că-i va atinge și pe ai noștri sugători de social care nu au contribuit o zi la sistemul social pe acolo, pentru că sigur ei sunt problema unora. Oricum nu aici voiam să ajung, pentru că ar trebui să mă intereseze mai mult Irlanda și România.
Din experiență știu că Irlanda e un fel de cățeluș al Marii Britanii, oricât ar spune irlandezii că îi urăsc pe “brits”. Cum au impus restricții de muncă englezii și irlandezii la nici 24 de ore au venit și ei năruind speranțele românilor de atunci. Vremuri tulburi. Cred că Irlanda va urma în oarecare măsură o modificare a sistemului social bazat pe discriminarea imigranților. Dar timpul va spune dacă am sau nu dreptate, mai ales că până după alegeri nu se vor face mișcări majore în Irlanda. Dar nu uitați că acum partidul laburist care are un dinte împotriva sugătorilor de social câștigă teren și dacă ajung la putere, vom vedea măsuri drastice în protejarea irlandezului care muncește și mai ales al irlandezului care consideră că românul sau orice alt imigrant i-a luat locul de muncă, deși irlandezul preferă să stea pe social decât să dea cu mopul pentru banii pentru care o fac românii.photo
Noi românii avem o imagine proastă în Marea Britanie și Irlanda, în general creată de găinari, cerșetori și sugători de social. Aș putea adăuga și prostituția dar acolo nu pare a fi o problemă prea mare într-o societate dominată de masculi, masculi ce nu se plâng de traficul de femei ci mai mult de traficul de bărbați, mai ales dacă mai au barbă și culoarea pielii puțin mai bronzată.
Am mai spus-o în trecut și mă repet: englezii și în mare parte irlandezii sunt leneși și ignoranți când e vorba de atitudinea față de imigranți. Acum să nu se înțeleagă neapărat că românii sunt harnici și că suntem buricul pământului, cei mai cei. Dar în general cei care au plecat din România, au plecat să muncească și muncesc fie de frică fie pentru că știu că doar așa își pot realiza visele, vise care de multe ori sunt anapoda, dar despre asta în alt articol.
În Marea Britanie deja numărul imigranților care lucrează și contribuie la sistemul social a ajuns la peste 20% din numărul total al forței de muncă. Numărul imigranților care stau pe sistemul social e infim comparativ cu băștinașii. Aceleași procente sunt deja valabile și în Irlanda. Dar ei sunt ignoranți, crezând că imigranții sunt sugative când procentele spun altceva. Sunt ignoranți pentru că au o reticență generală față de străini și valul de sirieni nu ajută pe nimeni, nici chiar pe români care pentru ei sunt toți imigranți și nu europeni care și-au exercitat un drept: dreptul de mutare și relocare. Defapt imigranții susțin o mare parte din leneșii ambelor țări să stea pe social. Politicienii o știu, pentru că spre deosebire de politicienii români încă mai judecă. Dar ca și în România mai vocali sunt proștii, ignoranții și trolii de pe rețelele sociale care au atitudine rasistă și xenofobă la adresa imigranților.
SCENARIU: Dacă se ajunge la acel referendum pentru BREXIT sunt convins că britanicii vor vota pentru ieșirea Marii Britanii din UE doar din cauza acestor rasiști și xenofobi, care sunt formatori de opinie, vocali și reprezintă modelul englezului sadea, englez care se simte încă imperialistul lumii. Cine va pierde? Marea Britanie în primul rând, vor pierde miliarde dar și mai grav pentru rasiști și xenofobi, vor trebui să muncească. Al doilea mare pierzător va fi Irlanda. Se duce naibii liberul schimb și se impune iar o graniță între Irlanda și Irlanda de Nord. Să mai vorbesc și de conflictele care se vor genera, conflicte calmate tocmai de această liberă circulație, liber schimb și practic inexistența graniței.
Cine ar fi cel mai mare câștigător din UE? Culmea, personal cred că România. De ce? Moneda, faptul că oricum nu facem nimic cu fondurile europene și afacerile noastre cu Marea Britanie sunt aproape inexistente.
Și uite așa din cauza Antenelor se ignoră probleme mult mai importante care ar putea să ne schimbe viața direct, felul cum muncim sau felul cum stau unii pe social în Irlanda sau în România.

Lasă un comentariu