Ca deobicei, iar refugiații sunt de vină…

0
970
Screen Shot 2016-03-22 at 13.01.24Gata au început iar conspiraționiștii, revoluționarii și de ce nu fasciștii.
Așa e românul când vine o tragedie, începe cu conspirația și ideile revoluționare ale unor pagini de rahat. Deși ar cam trebui să ne obișnuim cu asta, acolo e inteligența noastră în pagini din astea pline de patriotism confuz. Ne mai miră că au dat câteva sute de mii de români share la o pagină falsă a Andrei care le promitea un Samsung S7?
Nu, românul e credul și cu puținul rasism care îl are în sânge iese o mare bombă biologică numită prostie.
 

Logic, iar refugiații sunt de vină în frunte cu Merkel. Chiar dacă unul dintre refugiați ar fi un terorist, ceea ce nu e exclus, care era soluția? Blocarea totală a granițelor? Sunt sigur că ai spune da domnule, noi suntem refugiați sadea că am împânzit Europa, suntem creștini și avem voie să migrăm economic. Bun blocam granițele Uniunii Europene. Probabil cineva se pricopsea cu câteva sute de mii de morți la poarta Europei în timp ce alți teroriști născuți în Europa oricum atentau la destrămarea Europei. Blocăm granițele UE, apoi blocăm granițele fiecărei țări în parte din UE, blocăm libera circulație pentru că asta e soluția, apoi blocăm schimburile economice, blocăm totul că așa nu mai intră teroristu’. Realitatea e că probabil îl blochezi înăutru și nu afară, dar măcar și-au atins scopul.
Când o să realizăm că exact asta vor teroriștii? Vor o dezbinare a Europei, o încălcare a toleranței, a valorilor care au construit și reprezintă Uniunea Europenă. Vor să ne ieșim din minți, să urlăm de frică și dacă ești creștin învățat prin religie să fie bun să te transformi într-un intolerant, într-un egoist și într-un om fără milă pentru unele tragedii. 10 morți de-ai noștri au fost întotdeauna mai valoroși decât o mie de-ai lor… De ce?
Dacă UE va lua măsuri de represalii împotriva refugiaților, deportări masive, am zis refugiați nu teroriști, atunci putem spune adio Uniunii Europene, adio spațiu european tolerant, democratic și creștin că tot le place unora să creadă că Europa e creștină. Fiecare va fi pentru el, va fi un mic fascist care va da afară din țara lui orice minoritate religioasă, etnică și abia atunci poți spune că va fi poate acea Apocalipsă, pentru că nu mai există toleranță se crează lupte apocaliptice bazate din nou pe religii, lupte ce vor duce la mii sau chiar milioane de morți.
Actele teroriste din păcate vor face parte inevitabil din viața noastră, atâta vreme cât există extremiști și vor exista cel puțin cât suntem noi în viață. Sunt imposibil de eradicat. Ei se activează din rândul oricărei pături sociale sau etnice. Îmi aduc aminte și de unu de prin Craiova de vreo 17 ani care a fost arestat în urmă cu câteva luni și ne mai gândim de ce? Ce-i lipsea? Ei nu vor dispărea atâta vreme cât sunt nestingheriți la ei acasă în Siria, Irak, Afganistan etc, iar evoluția tehnologică nu va face decât ca informația să circule mai repede și odată cu ea și învățăturile absurde ale jihadiștilor.
Cred că ar trebui să-i controlăm mai bine, evidență și să stârpim elementele evidente cum ar fi cei care provăduiesc Jihadul. Pariez că iar teroriștii de astăzi din Bruxelles erau în atenția autorităților de câțiva ani, pentru că așa se întâmplă.
Suntem varză la securitate dacă se poate face rost de armament și explozibil în UE aproape nestingherit.
Reaminesc cititorilor mei că astea sunt aberațiile mele, puse pe pagina mea, iar ele nu trebuie să se potrivească cu ideile tale. Nu trebuie să fii de acord cu ele, nu trebuie să le copii sau să le îmbrățișezi, iar dacă ai și tu aberațiile tale, te invit să le pui pe pagina ta.

Lasă un comentariu