Un șantaj ordinar

0
2098

General2-1Înainte de orice, trebuie să vă avertizez că acest articol este destinat persoanelor peste 18 ani. Citirea în continuare a acestui articol înseamnă acordul tău tacit că ești major și vaccinat. De asemenea dacă ai trecut de acest pasaj îți promit că te vei distra pe cinste, mai ales dacă ești amator de filme cu spioni.

Îți va lua cam 3 minute și 27 de secunde să citești acest post, motiv pentru care am să-ți pun și o melodie care să se potrivească. Dacă nu a început melodia, bușește butonul “Play” de mai jos înainte de a citi mai departe:

Trebuie să vă spun că scriu acest articol de pe bicicletă și e posibil să fie puțin cam inconsistent, scrisul să tremure, să se mai încline, să mai cadă litere pe asfalt și alte greșeli pe care le poți comite când pedalezi și scrii pe laptop. Am fost invitat ca Observator la Congresul Românilor de Pretutindeni (pe bune) și pentru că mi-a fost rușine să cerșesc bani de la cititorii mei să-mi iau bilet de avion, am împrumutat o bicicletă și pedalez. Sper să ajung la timp, dacă nu ajung la timp măcar am făcut ceva sport.

Ieri am scris un articol inspirat de subiectul zilei și anume Biziday, emisiune care nu va mai exista la tv.
Pentru cei care nu au apucat să-l citească vă rog să-l citiți poate reușiți voi să înțelegeți cu ce am deranjat pe autointitulatul lider al românilor din Irlanda. Poți păstra muzica în fundal. Cum care muzică, dă volumul mai tare. 🙂

Articolul cu pricina: Televiziunea a murit! Trăiască conținutul online!

După publicarea articolului la câteva minute primesc următorul mesaj pe pagina mea de Facebook de la M&M. Am să folosesc această titulatură pentru a nu se creea nici o confuzie. Am cântărit mult (cu un cântar de bagaje în aeroport) dacă să folosesc numele lui real și cred că nu e cazul încă, pentru că oricât de ciudat pare, încă mie milă de familia lui și de ce trebuie ea să îndure din cauza obsesiei lui, a războiului lui unidirecțional cu RCI-ul, cu mine, cu nescrupuliștii și chiar cu foști asociați, administratori ai grupului lui.
Mesajul, personal îl consider ca fiind un șantaj ordinar, comis de un om fără scrupule (vezi ironia) care nu e la primul lui șantaj de acest fel.
Firme de transport, patroni de magazine, echipe de fotbal au fost șantajate că li se va face reclamă proastă dacă nu cooperează. Unii chiar au primit reclamă proastă pe grup, ba că au înșelat oamenii la preț, ba că au avut pachetele desfăcute, ba că sunt fotbaliști alcoliști, scandalagii și sau fără scrupule. Cine a fost pe acolo știe despre ce vorbesc. Oamenii de afaceri au înghițit pentru că ei vor să facă afaceri cu toți românii, nu doar cu un grup sau altul și decât să se riște bani și afaceri care se bazau exclusiv pe clientela românească, au acceptat și înghițit destule.
Mesajul cu pricina:

“Salut! Am inteles ca inca nu incapi de mine. O sa te rog sa-ti cauti alte subiecte de discutie, ca sa nu trebuiasca sa public niste discutii pe care le-ai avut cu draga ta XYZ. Nu de alta, dar e pacat… Te-am lasat pana acum sa-ti dai frau liber obsesiilor si frustrarilor, insa ar trebui sa o lasi balta. Cauta-ti altul cu care sa-ti ocupi timpul. In caz contrar pot sa ma apuc si eu de scris despre problema ta cu alcoolul si alte chestii pe care tu le consideri mari secrete. Inclusiv misiunea cu care ai fost trimis tu la Dublin…  Bafta!”

M-am uitat de două ori la cel care a scris mesajul și jur că era M&M și nu Moise Guran, singurul nume pe care l-am menționat în articol. Am încercat să-mi dau seama unde am dat impresia că aș fi înghesuit de această persoană, și mă gândeam despre ce altceva să scriu să nu se simtă el subiectul articolului. Am încercat cu greu să identific unde s-a regăsit: poate e un fan Acasa TV sau Antena 1, oameni despre care am spus că merg la organizație să obțină social pentru că nu știu engleză sau ceva de genul. Dar mi-am dat seama că nu e el, pentru că el spune că știe engleză, ba mai mult că e translator, deci nu poate fi un telespectator supărat că am zis că Televiziunea a murit.
Și atunci, de ce o fi supărat, atât de supărat că e pregătit să arunce online o serie de mizerii, minciuni care deja există pe pagina grupului lui și postate online de o persoană cu care pot spune că am convenit un pact de neagresiune din motive pur creștinești. Nu glumesc, din motive creștinești și nu intru în detalii pentru că i-am respectat decizia.
Deci cu ce am greșit în articol? Poate că a crezut că organizația e el? Posibil să fi crezut asta pentru că el e întradevăr o organizație sau organizația lui e el, dar cum nu am menționat numele niciunei organizații îmi permit să spun că în mintea mea a fost vorba de orice altă organizație, mai ales că nu recunosc un business ca fiind Organziație, iar organizația cu pricina la care făceam referire poate fi chiar RCI-ul sau Organizația Nigerienilor din Irlanda, o organizație foarte bine organizată dealtfel, dar acolo nu s-a supărat nimeni pe mine. Poate fi vorba și de Organizația Comunității Roma, organizație cu care are el o mare problemă și care în mod surprinzător e atât de bine organizată încât au activități, sunt recunoscuți ca Organizație și au reușit să pună la cerere, pe formularele de Census cuvântul Roma ca exemplificare la descrierea etniei.
Gata am lămurit problema, nu el era subiectul și totuși paranoia care a început să se instaleze în urmă cu câțiva ani, ajunge acum la punctul culminant.

ANALIZĂ PE TEXT A ȘANTAJULUI

“O sa te rog sa-ti cauti alte subiecte de discutie, ca sa nu trebuiasca sa public niste discutii pe care le-ai avut cu…”
Scenariu de film cu spioni partea I

Deci minciuna respectivă constă în niște discuții telefonice, atenție telefonice, pe care eu le-am avut cu o doamnă dintr-o familie cu care sunt prieten de foarte mulți ani. Discuția a fost interceptată de serviciile secrete de monitorizare a Ambasadei.  Nu am spus care Ambasadă ca să nu iscăm un scandal diplomatic și până la urmă e scenariu de film cu spioni. Absolut normal. Cine a intrat în posesia acestor ascultări? Cineva supărat pe mine că pun bețe-n roate comunității?

Cum nu știți că eu pun bețe-n roate comunității? Toată lumea știe că pentru a destabiliza comunitatea ameninț copiii liderilor și mă iau de familiile lor. Primul lucru pe care îl vei afla despre mine din gura lui M&M va fi acest lucru, asta pe lângă faptul că nu am coloană vertebrală. Nu de puține ori oameni apropiați lui s-au întâlnit cu mine la diferite evenimente și pe lângă faptul că mi-au spus că: “Nu ești atât de fioros precum pari pe Facebook”, mi-au mai spus că “M&M a jurat să te distrugă pentru că te-ai luat de copilul lui și de familia lui.” Aș putea să spun că sunt niște mincinoși, că îi vor răul lui, altfel nu înțeleg de ce ar spune așa ceva despre M&M. Dar într-un fel dacă recitești articolul următor scris de mine anul trecut, pare a fi adevărat ce spun ei:  O altă aberație a zilei

Trecem mai departe că scenariul ăsta e posibil să fie înlocuit de niște mesaje pe care le-am schimbat pe Facebook și ca printr-o minune omul a intrat în contul meu sau al doamnei respective și ne-a prins în mijlocul conspirației. Nu e vorba de nici o conspirație, pentru că lansatorul minciunilor a spus că a fost vorba de ceva mult mai indecent. Chiar sunt curios și eu ce conversații porcoase pot duce eu la telefon sau prin orice alt mediu de comunicare.
Cât de josnic poți fi omule?

Mai departe trecem la partea a II-a scenariului de film cu spioni
“In caz contrar pot sa ma apuc si eu de scris despre problema ta cu alcoolul si alte chestii pe care tu le consideri mari secrete.”

Problema mea cu alcoolul? M-ai prins, ai aflat de beția aia cruntă când aveam 19 ani și m-am amețit de la două pahare de vin, primele două pahare de vin din viața mea. Și nu am o problemă cu alcoolul am chiar mai multe probleme și pentru curioși am să le enumăr.
Alcoolul e prea scump în Irlanda, asta e cea mai mare problemă. A doua problemă e că nu prea găsesc bere românească și poate domnul M&M îmi spune și mie de unde are el de vânzare. Poate mă înșel și nu are, cineva a spus pe un grup pe undeva că în tentativa de a strânge bani pentru a merge la Congres a promis bere românească și mici la un meci de fotbal. Dacă nu-mi spune el, poate îmi spune altcineva de unde pot cumpăra legal bere românească în Irlanda, pentru că asta este o problemă legată de alcool. Pentru cei care vor să mă cinstească trebuie să știe că la categoria spirtoase îmi place pălinca.  Un pahar înainte de masa îmbelșugată de la o petrecere, nu îl refuz. Cui nu-i place? Din păcate ultima dată când am pus pe o măsea pălincă pentru că mă durea, a fost în urmă cu câteva luni. E mai prețioasă ca aurul în Irlanda, mai ales la expozițiile Travel Channel și mai mult de atât eu sunt foarte fițos, trebuie să știu producătorul, altfel nu mă risc. Dacă tot vrei să mă cinstești cu o băutură spirtoasă, dar nu ai pălincă, accept Jack Daniels la pachet, dar la fel și ăla e foarte scump și ultima dată cred că am băut la o zi de naștere prin februarie. La vin: Cabernet Savignon, aproape orice Cabernet atâta vreme cât are dop de plută că se păstrează mai bine, de când cu două pahare de vin la 19 ani, nu mă risc cu mai mult de două pahare.
Rog pe oricine m-a văzut vreodată beat să-mi amintească public cu ce ocazie s-a întâmplat asta, pentru că eu în afară de acel moment nefast din școala militară, care pentru șantajiști s-a transformat în Școală de Ofițeri de Informații, eu nu-mi amintesc să mai fi fost beat vreodată. Mai e o problemă, conduc aproape toată ziua inclusiv în weekenduri și probabil MM știe că de cele mai multe ori conduc beat și asta vrea să dea în vileag.
Mari secrete?
Nu am secrete, am poate o viață personală care deobicei nu o tapetez pe pereții de Facebook, viață care nu e un secret dar nici nu consider că trebuie să vorbesc despre ea, cu bune sau cu rele. Orice consider că nu trebuie discutat, nu este un secret, este probabil un lucru intim care îmi aparține mie și familiei mele. Și atunci iar mă gândesc dacă omul nu cumva are camere video în casa mea, știe și pe ce parte a patului dorm sau cât de mare am … degetul mare de la picior, deget pe care el se pregătește să-l expună online ca să discreziteze un personaj care este ca un ghimpe în planurile lui de a rămâne singurul om care face ceva pentru românii din Irlanda.
A da, am fost cam serios în această parte a articolului, de fapt să vă spun care e problema cu alcoolul pe care o știe el de pe grupul lui, unde cineva a postat toată această serie de scenarii de film. Aparent în 99 când mi-am dat demisia din armată și am luat calea pribegiei, am fost dat afară din armată. Adevărul e că dacă era să fiu dat afară pe motivul alcool, aș fi fost dat afară pentru că nu consumam alcool și nu prea mă încadram în petrecerile cazone din afara orelor de program. Motivul cu datul afară din armată se va anula în ultima parte a mesajului lui, pentru că defapt eu încă mai sunt angajat al statului.

“Inclusiv misiunea cu care ai fost trimis tu la Dublin… ”
Scenariu de film cu spioni partea a III-a. Epilog

În 99 când am venit în Irlanda, armata pentru care lucram se transformă în Serviciul Român de Informații, KGB și Mosad, iar sub scuza că eram alcolist, mă trec în rezervă, mă pun într-un avion (adevărul e că am venit cu vaporul în cală într-un tir, nu m-au primit în avion că miroseam a țuică de prună), m-au infiltrat ca spion în rândul românilor din Irlanda.  Scopul: preluarea organizației RCI înființată în 98 și destabilizarea renegaților care cereau azil politic în Irlanda și urmărirea personalului ambasadei (iar nu am zis care ambasadă).
Încă mai activez și sunt salariat al agențiilor de spionaj, conform surselor bine informate. Altfel cum poți explica faptul că am primit o invitație de pe un email al Camerei Deputaților și acum pedalez în drum spre România la Congresul Românilor de pretutindeni? Probabil voi afla că am colaborat și cu securitatea încă de la vârsta de 3 ani când un securist s-a apropiat de mine și m-a întrebat dacă tata e regalist.

Omule cât de josnic poți să fii să mă ameninți cu divulgarea unor astfel de minciuni? Tacticile tale de politician perfid care zâmbește ca Iliescu când cheamă minerii, nu țin la mine.
Am fost educat în școala aia militară, să știu ce înseamnă un război psihologic, cum să-l contracarez și să nu mă las intimidat de niște amenințări infantile.

Ca să închei: în afară de mesajul de șantaj a lui M&M care e real, restul este un pamflet mai mult sau mai puțin adevărat și trebuie tratat ca atare. Sper că v-a plăcut melodia.
Vă rog să notați: singurul nume al unei persoane menționat în acest articol este din nou Moise Guran, sper să nu mai primesc amenințări dacă pun explicații.
Am folosit și numele Organizației Nigerienilor din Irlanda,  nume folosit doar în scop educativ și cărora le mulțumesc pentru inspirație.

Lasă un comentariu