Alo, o pauză când mai luăm și noi?

0
1054

c9lzmv4d3mgzpnyntz7sCiteam deunăzi o postare a unei prietene, de fapt era o fotografie copiată sau shared pe Facebook, legată de faptul că nu a văzut nici un episod din Games of Thrones și a supraviețuit. Dacă aș muri că nu am văzut un film care i-a plăcut sau un serial care ea l-a urmărit vreodată, probabil aș fi fost mort de mult. Postarea prietenei sau prietenului, defapt ca multe alte postări ale multor oameni, este defapt una de revoltă împotriva modei, împotriva valului. Vine deobicei din partea celor care vor să fie altfel, au un spirit rebel, de multe ori bine intenționat, spirit care-i dă purtătorului senzația de libertate. Libertatea de a nu fi la fel ca alții, libertatea de a nu-ți place ceea ce place tuturor sau marii majorități și până la urmă nu e chiar atât de anormal, dacă nu faci asta doar ca să atragi atenție asupra ta, din motive greșite, din cauză că majoritatea crede că un serial ca Game of Thrones e un serial reușit.

Viral.

Asta e ideea, un film, serial, un clip, un motivațional sau o pisică făcând orice altceva ce ar face o pisică poate deveni viral. Viralul e viral pentru că place sau atrage foarte multă lume, lume care a primit o recomandare dar și-a creeat singura opinie despre acest lucru, pentru că a avut răbdarea să urmărească sau să citească ceva. Oamenii ăia mulți, câteodată proști dar mulți și-au făcut propria opinie, indiferent cât ai vrea tu să fii împotriva curentului să fii acel pește care înoată împotriva bancului de pești cu riscul de a sfârși în gura prădătorului care urmărea bancul. E drept pot fi două extreme, dar dacă nu-ți place chiar nimic din ceea ce e viral, cred că este o mare problemă cu tine.
Nu încerc să te conving să-ți placă Game of Thrones, pentru că dacă nu ești dispus să te relaxezi, să iei o pauză de la cotidian și să te scufunzi într-o lume fictivă care-ți stimulează imaginația în cel mai murdar mod posibil, probabil tu nu ai timp pentru nimic altceva și mai mult ca sigur nu îți plac prea multe lucruri, iar dacă îți plac, probabil ești unul dintre norocoșii care au prea mulți bani ca să-și piardă timpul cu distracții ieftine. Dar, tot eu spun că de vreme ce ești pe Facebook, probabil nu ai destui bani cât să-ți faci toate plăcerile la care noi muritorii de rând visăm. Ești un nihilist și probabil îmi spui că preferi să faci altceva util decât să te uiți la Game of Thrones sau la orice alt film, serial de ficțiune sau poveste adevărată, reportaj, etc. Spui că vrei să faci altceva mai bun și defapt ești la fel de egoist ca toți ceilalți care-și satisfac egoismul de a avea 45 de minute de lene, de pauză de scufundare în fantezie. Și pauza asta, somnul, mâncarea bună ca mai toate plăcerile din viață sunt adictive. De fapt, cred că îi invidiezi pe cei care-și fac timp pentru pauză și asta este problema ta cea mai mare cu cei care-și pierd timpul cu seriale, facebook, scris, citit cu toate că poate fi impropriu să le pun pe toate în aceeași categorie de pierdere a timpului.

Cred că problema noastră e că nu mai avem timp să ne relaxăm, să uităm de problemele cotidiene, să aberăm. De fapt nu este adevărat că nu mai avem timp, este o alegere să nu mai avem timp, pentru că spunem totdeauna că avem altceva mai bun de făcut și în realitatea nu facem mai nimic. Vom ajunge să spunem că nu am avut timp deloc în ultimii 40-50 de ani de când am terminat școala, asta dacă ajungem până acolo. Suntem prea ocupați cu goana de a încerca să ne facem o viață mai bună, viață care nu mai vine și noi nu avem timp suficient.
Alo, când mai luăm și noi o pauză?
PS. tot nu am găsit un serial care să mă încânte după terminarea ultimului sezon din Game of Thrones, așa că încă mai aștept sugestii de la cei care au timp de pauze de la stresul cotidian.

Lasă un comentariu