Bine că ești tu expert

0
800
Toți suntem experți

O întrebare care am primit-o ieri dar a fost ștearsă între timp, suna cam așa: auzi tu dacă nu ești compozitor de ce spui că melodia nu e bună?

 

Pe bune? Chiar dacă aș fi surd sau afon tot am dreptul să am gusturi muzicale. Oricine are dreptul să spună ceva atâta vreme cât a testat acel produs. Asta nu mă transformă într-un expert și clar, scopul tău nu era ca eu să fiu compozitor. Cu toate astea sunt convins că părerea mea nu e departe de realitate, fiind un avid consumator de muzică. Să mai spun că am cochetat o vreme cu pasiunea de DJ și mai știu câte ceva despre muzică, mai ales din aia pe vinil? Vinil? Ești expirat papa! Sunt expirat, încă mai ascult muzica în format flac când vreau să o ascult, dar tu bănuiesc ai compus pentru un mp3?
Asta nu contează, de parcă nu știu ce consumă tineretul de astăzi: zgomot, droguri și alcool.  Pe vremea mea erau niște prostii: love, sex and rock’n’roll. Glumesc, sigur am sărit peste primele două capitole că eram prea cuminte și mergeam la școală. 
Și până la urmă, nu era vorba de o melodie sau de melodii, ci mai mult de prezentare. De fapt tot ce e mai sus e o metaforă a întrebării primite ieri. Putea fi vorba foarte bine despre o carte pe care am citit-o și mi-am dat cu părerea despre ea. Da, nu mi-a plăcut cartea ta. Am fost indus în eroare că voi citi o carte SF și când colo era una plină de motivaționale. Dar nu e prea mare diferența între SF și motivaționale, nu-i așa?

Cine decide dacă produsul sau serviciul pe care îl oferi e de calitate? Părerea mea e că eu, tu, noi, consumatorii. Dacă nu mi-a plăcut serviciul tău e părerea mea și nu trebuie să-mi angajez un expert care să-mi confirme că ești bun în ceea ce faci.  Eu am vrut ceva și am primit altceva.

De fapt nu e primul și nici ultimul prestator de servicii român din Irlanda care se supără că fac aluzie la el. Mă miră câteodată că-și dau seama că despre ei e vorba când nu spun niciodată numele lui sau a firmei. De fapt mă miră că ajunge până la el, ceea ce scriu eu.

 

Ți-am făcut reclamă proastă? Nu am cum, eu nu fac reclamă gratis, nici măcar din aia proastă, care fie vorba între noi e cea mai bună reclamă. Majoritatea nu înțeleg că e cea mai bună formă de reclamă, mai ales dacă vine de unde trebuie.  În Irlanda am mulți prieteni care ar face contra părerii mele doar așa de dragul contradicției, deci reclama proastă ar funcționa.
Dar, stai liniștit, nimeni nu mă crede și nu dă doi bani pe părerea mea, așa că imaginea ta nu a fost afectată câtuși de puțin, ești un compozitor sau un autor perfect.
Dacă totuși consideri că lumea mă crede și te-ai ofticat că undeva într-o postare a mea ar fi fost vorba de tine deși nu te-am numit, atunci ai o problemă. Ai o problemă mare pentru că poate chiar am dreptate și o poți rezolva doar prin ați schimba atitudinea față de potențialii clienți sau de ce nu, să mă cumperi: ofer și articole publicitare pompoase, unde nu se reflectă părerea mea proprie și personală. Și crede-mă, articolele astea au avut rezultate pozitive numite chiar și: SOLD OUT.

Lasă un comentariu