Anunțuri false cu locuri de muncă în Irlanda

0
10792

Deși înșelătoria e veche, încă funcționează și nimeni în România nu face nimic legat de asta. 

Diverși indivizi publică anunțuri pe pagini populare de anunțuri în România cu locuri de muncă în Irlanda.

 

Normal locurile de muncă sunt foarte atractive și cerințele sunt aproape inexistente, trebuie doar să vrei să muncești. Mai e o singură formalitate pe care trebuie să o rezolvi să-ți iei un PPS de la Kaufland. Da ai auzit bine: PPS-urile se dau la Kaufland. De fapt ce se face la Kaufland? De la Kaufland sunt instalate aparate Qiwi, Zebra Pay, ePay si Payzone, aparate prin care se pot trimite bani. Deși aparatele sunt legale, folosite pentru plata facturilor sau transferuri de bani, indivizii le folosesc relativ ușor pentru înșelăciuni. Suma cerută este cam întotdeauna aceiași adică 300 de RON, sumă care ți-ar garanta acel PPS. 

Azi m-a contactat cineva pe Informatia IRL să mă întrebe dacă e adevărat anunțul. Am încercat și sper că l-am convins că anunțul e fals. Nu a fost prima dată când am întâlnit astfel de cazuri, unii deja trimiseseră bani și întrebau cât au de așteptat. Oamenii chiar speră să fie adevărat..

Ultimul anunț postat astăzi pe OLX:

 

Angajam femei barbati si cupluri pentru supermarket Dublin Irlanda 
Se lucrează la așezat marfa pe rafturi și curățenie 
Se oferă transportul din România , în Irlanda 
Salar 2000euro net 
Cazare este oferita de angajator la un cămin , si sunt camere de 2persoane 
Contractul se face pe 6luni cu posibilitate de prelungire 
Acte necesare pentru contract:
-copie buletin 
– adeverință medicala 
– PPS Irlanda 
Conditii necesare pentru inscriere: 
– sa fiti apt din punct de vedere medical
– varsta cuprinsa inte 18-55ani
Pentru înscriere pentru persoanele care nu au mai lucrat în Irlanda aveți nevoie de un PPS va costa 300ron si se poate procura si din Romania de la următoarele aparate:
-Qiwi, Zebra Pay, ePay si Payzone 
Acest PPS este un act pe baza căruia se face contractul de munca,el conține un număr unic de înregistrare pentru Irlanda
Noi ca și agenție nu percepem taxe sau comisioane 
Nu este necesara cunoasterea limbii 
Se poate pleca doar cu buletinul 
CITIȚI CU ATENȚIE ANUNȚUL ȘI SUNAȚI DOAR DACĂ SUNTEȚI INTERESAȚI DE ACEST JOB

 

Noi cei din Irlanda ne amuzăm la auzul acestei scamatorii, deși e o adevărată tragedie. 300 de RON e o sumă considerabilă pentru un român din România și singurul lucru pe care și-l iau când dau acei 300 de lei este o țeapă. 

Numele persoanei sigur e unul fictiv iar numărul de telefon, un număr de telefon de pe o cartelă de tip prepay pe care o aruncă imediat cum a înșelat pe cineva. La 300 de RON își permite alta pentru următoarele victime. 

PPS-ul este un număr de înregistrare la Serviciile Sociale Irlandeze un fel de CNP la noi, prescurtare de la Personal Public Service No.. Mai multe informații despre PPS puteți găsi în articolul Informatia IRL: http://www.informatiairl.com/pps-personal-public-service-number/
Acest PPS se poate obține numai în Irlanda, mergând la un ghișeu personal. Nu se poate face prin poștă, telefon sau aparat la Kaufland. 

Este o înșelătorie care funcționează și nimeni nu o poate opri iar autoritățile din România sunt impasibile și incapabile să oprească acest fenomen.

Sper ca articolul meu să ajungă la cât mai mulți și să înțeleagă odată pentru totdeauna că e o înșelătorie. Așa că dacă vrei să ajuți, distribuie acest articol.Lasă un comentariu