Delia a fost a doua oară în Dublin

0
918

Înainte de toate am să scriu că mi-a plăcut spectacolul de la The Wrights Venue și comparativ a fost de 100 de ori mai bun decât cel din 2015 de la The Academy.

Dacă nu ești de acord cu mine poți renunța să mai citești în continuare.

Nu e un secret că am promovat ambele spectacole și cel din 2015 și cel din 2017.
În 2015 mi-am arătat dezamăgirea legată de prestația Deliei, pentru că a avut clar niște probleme.
Doi ani au făcut diferența și să fiu sincer mă așteptam la asta după ce văzusem că a intrat în lumea spectacolelor mari de la Sala Palatului, unde trebuie multă muncă la voce și prezență scenică.

A fost a treia oară când am văzut-o pe Delia, pentru că în afară de Dublin, am mai avut norocul să o văd odată  într-un club bucureștean.

Prestația ei de acum s-a ridicat la așteptările mele. Știam cât va cânta și a cântat mai mult, așă că dacă e să vorbesc de cantitate chiar nu a contat.

Am observat că unii s-au așteptat la altceva și nu prea pricep de ce, când nici un artist român din câți s-au perindat prin Dublin nu a cântat mai mult de atât. Băieții ăștia, de fapt unul pe Grupul Românilor fără Scrupule din Irlanda a decis el că e frumos și cu bun simț să-și bage ceva în ea Delia care i-a cântat numai 30 de minute.
A cântat 54 de minute, pe un contract semnat de 45 de minute. Dar unii români se pare că nu știu să-și exprime nemulțumirile altfel decât să-și bage ceva …

Nu sunt surprins de reacția lui, mai surprins sunt de prietenii mei care au dat like postării respective și care i-au ținut isonul, continuând o insultă la adresa artistei care nu avea nici o vină.

Se putea exprima nemulțumirea și fără să-ți bagi ceva, iar lucrul ăsta tu nu l-ai înțeles oricât am încercat să-ți explic.

Nu vă așteptați să vedeți spectacole cu artiști români în Irlanda de 2 ore, iar dacă te aștepți vei plăti dublu, dar nu cred că există organizator care să vrea să se sinucidă și să suporte cheltuielile unui astfel de contract.
Mulți au venit la spectacolul Deliei doar să o vadă, să facă o poză sau un live pe Facebook.

Nu au gustat absolut de loc melodiile și interpretarea ei. De fapt așa cum am spus-o și pe grupul sus menționat, mulți dacă nu au un mic și dreptul de a face o dedicație, nu apreciază un spectacol.
Am fost la multe spectacole în Dublin ale artiștilor să zicem mai noi sau mai în vogă din România, cât și la unii care au fost stele cu mult mult timp înainte de Revoluție, stele care au apus de mult.

Puține au fost spectacolele care să-mi placă, iar Delia de data asta mi-a plăcut: interpretarea și vocea au fost impecabile, jocul scenic la fel, formația s-a ridicat și ea la așteptările mele. Sunetul nu a fost perfect, dar a fost bun având în vedere locația și acustica sălii. Față de spectacolul cu Carla’s Dreams, sunetul a fost mult mai bun.

Reacții de genul acesta, de nemulțumire la ceva ce de data asta chiar a fost bun, va duce la o descurajare a organizatorilor de a mai aduce artiști cu adevărat de valoare din România.

Discutam cu un prieten în timpul spectacolului și chiar a zis o vorbă adevărată: românii din Irlanda nu au cultura spectacolului, nu știu să se distreze într-un club, nu știu să se distreze altfel decât dacă spectacolul are și meniu.

Următorul spectacol e Smiley, dar deocamdată lumea nu prea pare interesată să-și cumpere bilete. Să nu mă contraziceți, că nu are rost, dar sunt sigur că dacă ar fi fost vorba de Guță sau Salam ar fi fost sold-out până acum.

Mai jos eu cu Delia.

PS: nu e mai înaltă ca mine, am o scuză, avea tocuri foarte mari 🙂

Mai 2015

 

 

 

 

 

Martie 2017

Foto: Cristian Constantiniu

Lasă un comentariu