Mihai primul român milionar din Irlanda

0
8774

El este Mihai și este primul milionar român din Irlanda. Mihai, vrea să știți cum a ajuns milionar și nu numai că vrea să știți, dar vrea să vă facă și pe voi milionari.

Mihai Mureșanu a ajuns în Irlanda în urmă cu câțiva ani, după ce în prealabil făcuse o vizită prin București, oraș unde avea să înceapă cea mai mare aventură a vieții lui.

 

Fiu de țăran, Mihai nu a fost unul dintre cei mai deștepți din familia lui. Mihai nici măcar nu a făcut o facultate, ultimele studii făcându-le la Liceul Industrial din localitatea de domiciliu. A absolvit cu greu liceul și negăsindu-și un loc de muncă în domeniul mobilei de unde ieșeau banii adevărați, a luat calea pribegiei ca orice român.

A încercat mai întâi planul cu Germania, cum făceau mai toți cei din jumătatea vestică, dar l-au prins ungurii și l-au băgat la zdup, motiv pentru care urăște ungurii, dar nu o mai spune dezinvolt cum făcea odată. A învățat între timp că e mai bine să tacă și să facă, indiferent de ce spun cârcotașii. Experiența din lagăr, avea să-i fie de folos, cu toate că toată lumea chiar și astăzi spune că Michael e puțin sărit, tocmai din cauza acelor câtorva zile la răcoare.

Michael este caracterizat ca un tip excentric cu un fin simț al afacerilor.

Norocul avea să-i surâdă câțiva ani mai târziu când a ajuns printr-o minune în Irlanda. S-a integrat perfect din prima ca un adevărat irlandez: nu și-a găsit de muncă și a intrat în sistemul social. Experiența din sistemul social i-a adus foloase. A devenit un expert al sistemului și cum să facă din bani din nimic.
Timpul arhisuficient pe care l-a avut la dispoziție în această perioadă l-a folosit pentru mici afaceri care aveau să-i aducă o oarecare notorietate în rândul comunității. Ușor și-a descoperit spiritul întreprinzător și avea să pună bazele la ceea ce astăzi este una dintre cele mai succes afaceri din Irlanda. A semnat un contract cu compania de stat Tarom, prin care a închiriat mai multe avioane lăsate în paragină. Băiat deștept, Mihai sau Michael cum își spune mai nou de când stă mai mult prin Irlanda, a văzut o oportunitate masivă și cu o mică șpagă a semnat contractele avantajoase cu un director PSDist al Taromului. A început să facă curse regulate interne în Irlanda cu avioanele Tarom, până când a făcut suficienți bani cât să-și cumpere un avion. După primul avion a urmat al doilea, al treilea și acum Mihai are cea mai mare firmă de transport aerian din Europa.

Mihai recomandă Irlanda tuturor românilor care vor să se îmbogățească rapid: aici poți ajunge repede milionar.

Articol de test.

Te rog să verifici sursa articolului apăsând pe linkul următor: Primul român milionar în IrlandaLasă un comentariu