Atenție la anunțurile de închirieri pe grupurile de Facebook

0
1525

Chiriile sunt foarte scumpe în Irlanda și cresc zilnic.

Problema nu e că sunt scumpe, mai ales când românii stau câte 10 în casă, dar nici nu se mai găsesc atât de ușor.

Să știți că nu românii au inventat hoția și înșelătoria. Ei deobicei au învățat cum să fure și să înșele de la alții.

De câțiva ani în Irlanda pe paginile cu anunțuri apare din când în când câte o persoană care închiriază de regulă un flat (garsonieră) sau un apartament, la un preț atractiv. Doritorii se înghesuie, respectivii cer depozit și apoi dispar cu depozitul.

Înșelătorii imobiliare în Irlanda

Câțiva români întreprinzători au început să învețe și ei șmecheria. Unele anunțuri pe grupuri sună cam așa: apartament (cameră) disponibil din luna iunie-iulie etc. Doritorii trebuie să plătească depozit acum ca să le țin apartamentul.
Vă sfătuiesc să nu faceți acest lucru. Probabil, respectivul are apartamentul respectiv închiriat până la sfârșitul lunii curente, vi-l arată vouă și la alții 20 de la care ia depozit.
La sfârșitul lunii, omul se mută cu banii de depozit de la 20 de oameni, aproximativ 20000 de euro în România. Ia-l de unde nu-i în luna iunie-iulie. În casa respectivă nu stă nici un individ cu care tu te-ai înțeles și la ușă mai sunt încă alții 20.

Totdeauna cereți să discutați cu proprietarul sau dacă e o agenție imobiliară, cu reprezentantul agenției.
Nu trebuie niciodată să dați un depozit cu atât de mult timp înainte.
Să nu spuneți că nu ați fost avertizați.

Dacă nu mă credeți pe mine, citiți despre aceste metode de înșelătorie și pe Daft.ie, pagina de anunțuri imobiliare cea mai populară din Irlanda: https://www.daft.ie/content/safetyonline.daft

Voi reveni și cu alte discuții despre anunțurile de pe grupurile românilor din Irlanda

Lasă un comentariu