Cum a fost la Smiley?

0
832

Spuneam înainte de spectacol că mă aștept la o seară super.
Am spus că-mi place de Smiley de foarte mult timp, îmi place cum cântă, îmi place atitudinea lui.
Îmi aduc aminte cum în urmă cu mulți ani se lansase un post radio românesc în Irlanda. Nu era chiar post de radio românesc, era o oră pe seară la un post comunitar, iar prezentatorii primeau dedicații, voiau melodii românești. Îmi aduc aminte umil cum am cerut Smiley, iar prezentatorul a făcut mișto de mine. “Cum adică Smiley, ce nume e ăsta?“, că nu e român și că el vrea să pună la radioul lui doar muzică românească autentică. Mda, greșeala mea că nu am cerut Ciuleandra sau Gheorghe Zamfir cu melodia românească Chariots of Fire. Da, dragă prezentatorule, nu am uitat: a fost prima și ultima dată când am ascultat acel radio, iar atunci probabil ai pierdut unul dintre cei doi ascultători. Celălalt a avut o cerere mai bună: George Enescu și probabil v-ar asculta și acum dacă ați mai emite.

Am fost la multe spectacole cu artiști români în Irlanda și unele mi-au plăcut, unele nu și de multe ori am fost dezamăgit de persoana în sine nu numai de actul artistic. Nu am să spun care a fost cea mai mare dezamăgire a mea la un spectacol și am să mă rezum la faptul că Smiley a fost singurul care se potrivește imaginii pe care o aveam cu el dinainte.

Era anunțat că Smiley va intra pe scenă undeva între 7 și 7:30, dar din experiența spectacolelor de acest fel mă așteptam să intre pe la 9, motiv pentru care nu prea m-am grăbit să ajung la sală, mai ales că mă așteptam să fie coadă.

Sursa: Ondine Media Facebook

Am intrat în sală când nu mai era nimeni la intrare, cred că era 7 fix.
Imaginea dinăuntru era oarecum dezamăgitoare, foarte puțini oameni, puțini dar foarte mulți cunoscuți. Vă salut stimabililor din nou pe această cale.
M-am întâlnit cu mulți prieteni, iar unii mi-au spus cu surprindere că nu au auzit că Smiley vine în Irlanda decât marți sau miercuri când am pus reclamă pe Informatia IRL.

Din discuții ulterioare pe care le-am avut de duminică și până acum, unora nu le place Smiley de aia nu au mers, e atât de simplu și scuzabil. Alții au preferat să meargă la un show de stand up comedy cu Bordea, care a fost exact în același timp cu spectacolul lui Smiley de la Wrights Venue.

Așa e în Irlanda în comunitatea românească și nu e prima dată când se organizează în aceeași zi două spectacole, iar spectatorii se împart, ambii organizatori ieșind în pierdere. Poate aș fi mers și eu la Bordea dacă era în altă zi, dar de data asta am preferat să merg la Smiley și nu-mi pare rău, mai ales când am auzit că VIP-urile de la Bordea nu prea au fost tratate cum trebuie. Zvonuri răutăcioase cu scaune neconfortabile…

Am lungit vorba și deviez de la subiect.

La spectacol fotografi erau prietenii mei de la Ondine Media (Ioan și Cristian) cărora le mulțumesc pentru fotografii și dacă ați fost pe acolo, poza voastră este într-un link la sfârșitul acestui articol.
Din vorbă în vorbă am ajuns în camera unde era Smiley, unde am reușit să schimb câteva vorbe cu el.
Una peste alta s-a ajuns la discuția că nu sunt cam mulți în sală, iar Smiley mi-a zis: sunt 10? Dacă da, atunci e bine, eu pentru ei voi cânta în seara asta.
Mi-a plăcut și din atitudinea lui pozitivă am știut imediat că va fi exact așa cum trebuie.
Intrăm, am auzit de undeva din spate și le-am urat succes îndreptându-mă către mulțimea de jos. Voiam de data asta să fiu jos în sală și nu sus ca în alte ocazii.
Și a început…

Un spectacol super în care Smiley a ținut mulțimea în priză ca să spun așa. Mulțimea asta nici măcar nu a avut un DJ înainte care să încerce să-i scoată dintr-o stare de apatie, nici nu a fost nevoie. Mulțimea s-a distrat pe tot parcursul spectacolului: a dansat, a sărit, a cântat și bineînțeles au făcut live-uri pe Facebook.
Eu… eu cred că am mimat un fel de dans, am fredonat mai mult în gând câteva melodii și am sorbit dintr-un pint de bere.
Lângă mine era cred că cel mai mare fan Smiley pe care l-am văzut, echipat adecvat pentru un astfel de spectacol, iar fanul ăsta m-ar fi eclipsat orice aș fi făcut eu.

Am încercat să iau pulsul spectacolului și am întrebat în stânga și în dreapta: va plăcut? Toți au spus da, a fost super.

Cine nu a fost la spectacol… să fie sănătos, dar vă spun că a fost unul care chiar a meritat.

 

Poze de la spectacol (ONDINE MEDIA FACEBOOK):

Lasă un comentariu