Mușchii și homofobia între tradiționalism și normalitate

0
680

Îmi place cum actrița care stă jos e o problemă, dar individul pompat cu steroizi și cu un tricou pe care scrie Homofob, nu e o problemă.

Să ne înțelegem fiecare are dreptul la opinie și poate actrița a greșit că s-a băgat în gura lupilor, dar dacă e normal ca un om care instigă public la homofobie și ură nu e o problemă, ba mai mult dă ordine jandarmilor că e amenințat de o femeie firavă care stă jos, atunci societatea noastră chiar are o problemă sau mai multe.

Îmi închipui că individul e și un bun creștin care merge la biserică și pupă moaștele. Nici măcar nu e o ironie, sigur e un bun creștin care respectă valorile creștinismului legate bunătatea față de apropele lui și sunt convins că familia lui tradițională e un exemplu: sex normal, mâncat sănătos, educație de elită la școli înalte de 10 etaje, mers la sală și alte activități specifice familiei tradiționale sau creștine ca să nu sune prea exagerat și ca un meniu gastronomic. Noi vrem totul tradițional deși iubim importurile. Până și homofobia e ceva de import, dar putem jura că e tradițional moștenire de la un regim comunism sau chiar fascist, că măcar ambele aveau ceva în comun: nu le plăceau homosexualii și evreii.
Pentru cei care nu înțeleg sau se fac că nu înțeleg ce e homofobia vă recomand să căutați Google. Cel mai mult îmi place pasajul în care se spune că “homofobia nu este o fobie în sens tradițional, clinic, pentru că nu se referă la o reacție patologică, incontrolabilă față de homosexuali, ci la o atitudine cognitivă și emoțională negativă determinată de educație. Psihologii consideră că atitudinea negativă față de persoanele de orientare homosexuală nu este, de fapt, fondată pe experiența proprie, contact direct cu o persoană având această orientare sexuală, ci pe stereotipuri și prejudecăți.”

Lasă un comentariu