Aberația zilei – Nebunu’ sau teroristu’

0
537

Dacă un american a împușcat mortal 50 de oameni și a rănit 200, e nebun.

La fel și dacă ar fi fost englez, suedez sau chiar român. Era nebun săracul, iartă-l Doamne că nu știe ce face, e labil psihic.

Dacă era un musulman, problema e simplă, era terorist.
O logică modernă din punctul meu de vedere greșită.

Pentru mine e clar că indiferent de religie, naționalitate sau rasă tot nebun e.

Cred că aici stă chiar soluția combaterii așa zisului terorism. În loc de terorist sau atac terorist ar trebui să spunem că un nebun a comis un act de nebunie și doar nebunia să fie creditată ca fiind cauza atacului. Nu ar trebui spusă nici naționalitatea lui, nici identitatea, nimic să fie doar un nebun scăpat de la spitalul de nebuni.
Probabil organizațiile teroriste, pardon organizațiile de nebuni, nu vor mai fi creditate cu acele atacuri și-și vor pierde rapid interesul.

De fiecare dată când se întâmplă câte o astfel de nenorocire primul lucru care-l întrebăm este: Era terorist? Este atac terorist? În bolnăviciunea noastră aproape că răsuflăm ușurați dacă nu era terorist de parcă te ferești mai ușor de nebuni decât de teroriști.
Apoi tot noi al doilea lucru pe care îl întrebăm: sunt români? La victime mă refer. Ce diferență face? Niște oameni au murit din cauza unor nebuni.

Dar câți nu mor din cauza unor politicieni corupți? Ăsta nu e tot act terorist? Câți copii sfârșesc fără educație probabil pe străzi tot din cauza unor politicieni corupți? Asta nu e tot act terorist sau pardon nebunesc?

Ar fi atât de simplu dacă în loc de terorist să spunem tot timpul un nebun, iar la organizația care l-a scăpat: spitalul de nebuni.

Lasă un comentariu