Spălații pe creier strigă “spălare de creiere”…

0
445

Un spectacol al Operei din Cluj la care participa si o parte a corului din Cardiff a fost intrerupt duminica seara de mai multi reprezentanti ai formatiunii nationalist-extremiste Noua Dreapta, nemultumiti ca pe scena un muezin interpreta chemarea la rugaciune a islamicilor.

Deci să sumarizăm: un spectacol de operă cu niște artiști din Marea Britanie, intitulau un spectacol în care printre altele era și un muezin. Un simplu rol într-o piesă de operă cu o chemare la rugăciune. Aș spune nimic anormal mai ales că e vorba de un spectacol. De fapt nu e anormal nici în viața de zi cu zi unde în fiecare zi în România mii de clopote cheamă la rugăciune creștinii și cu siguranță sunt și câteva moscheii, foarte puține care fac același lucru.

Dar să ne înțelegem e vorba de o piesă de operă.
Niște huligani care cred că sunt patrioți sau naționaliști au întrerupt spectacolul făcând un altfel de spectacol grotesc.

Un fost boxer care acum e mare susținător al Noii Drepte spune: “De la Bucuresti a fost adusa aceasta piesa ca sa le spele creierele clujenilor si asa-zisei spume care este aici. O misa la care vine la un moment dat un muezin care ne spune cat este de mare Allah si ce face Allah in lumea asta, parca noi nu vedem ce se intampla in Europa. Totodata, domnul acesta director a primit aceasta opera cu dedicatie, repet, pentru a spala creierele clujenilor si a-i invata ce bun este multiculturalismul si ce bine ni se potriveste noua si ce binecuvantari ne aduce. A spus de cateva ori Allah Akbar acel muezin, sa nu uitam ca chiar astazi a avut loc un atentat in Marseille, unde strigand Allah Akbar un terorist a omorat doi francezi”

Vă dați seama ce șoc au avut englezii, artiștii care au interpretat fără incidente și cu succes piesa “The Armed Man – Misa pentru pace” compusă în 2000 când a avut loc și premiera la Royal Albert Hall. Despre ce vorbim? Royal Albert Hall nu căminul cultural de la Scărpinații din Deal. Sigur cineva ar spune: de aia au avut ei atacuri teroriste. La cât de împotriva musulmanilor suntem noi statistic ar trebui să avem atacuri teroriste zilnic, dar România e o țară mică, săracă fără impact major în cazul atacurilor teroriste. Am ajuns așa de rău că într-un mod paradoxal nu prezentăm interes nici măcar pentru teroriști. Fug investitorii de la noi, străinii de orice religie, iar dacă un terorist ar ajunge aici, nu știe cum să ajungă mai repede în vest.

“Opera a fost comandata de catre Muzeul National de Arme si Armuri (Royal Armouries Museum) al Angliei, iar textul ei, alcatuit de catre Guy Wilson – directorul muzeului la acea vreme -, releva dureroasele consecinte ale razboiului, tocmai cu scopul de a sublinia beneficiile si necesitatea pacii”, se arata pe site-ul Operei din Cluj Napoca.

Actul extremiștilor de a sabota piesa este văzut ca fiind unul de mare vitejie din partea ultracreștinilor ortodocși care ar decapita orice musulman, în spirit creștinesc al iubirii aproapelui. Nici ultranaționaliștii nu se lasă mai prejos, preamărind acest gest de sfidare împotriva artei.

Un fost coleg din școala militară scria pe pagina lui de Facebook:

Ce mai urmează…?
Învăţământ musulman în şcoli, construirea de moschee prin toată ţara, bigamia, schimbarea religiei la Allah, distrugerea valorilor culturale şi milenare ale acestui popor de “proşti”, …etc.
Şi totul pentru că românul doarme într-o letargie…milenară.
Deşteaptă-te române din somnul ce te duce la moarte….!
Câte televiziuni au prezentat acest material…?

Pe lângă faptul că-mi aduc aminte că la Digi24 s-a transmis acest incident, aș observa că de regulă bugetarii sunt cei nai mari adepți ai acestor tendințe ultranaționaliste, tendințe alimentate de actuala putere PSD. De fapt cu tristețe observ că cel puțin trei colegi de ai mei din școala militară au luat calea promovării ultranaționalismului în mod public. Armata clar a pus o amprentă asupra noastră: trebuie să murim pentru țara noastră dar nu înțeleg unde s-a produs ruptura către ultranaționalism și ultrareligie. Poate totul are legătură cu promisiunile electorale și cu campaniile de denigrare care au ca țintă fragila opoziție? Cu siguranță un mare aport îl au televiziunile dar și mai mare știrile false propagate pe Facebook, toți cei în cauză citând și propagând linkuri către pagini dovedite că postează informații false gen comisarul.ro și de multe ori pagini care au legături cu propaganda rusească cum e sputnik.md.

Da, spălarea pe creier funcționează, chiar foarte bine.

Nimeni nu a interzis niciodată o operă, teatru, film cu idolarizarea lui Hristos de exemplu, dar cuvântul Allah nu-și are locul acolo. În România încă există dreptul de a practica orice religie, deși nu despre asta e vorba. Fiecare crede în ce vrea și în România din fericire încă există acest drept la religie, cu toate că ne transformăm ușor într-o dictatură bazată pe religia ortodoxă, unde drepturile fundamentale ale oamenilor sunt îngrădite ușor ușor de reguli stricte impuse de credința religiei majoritare.
Faptul că o piesă de operă, teatru are astfel de manifestări e ca și cum te uiți la un film, nu-ți impune nimeni nimic. Frica în sine înseamnă că ai spălat creierul, iar interesele nu sunt deloc religioase ci mai mult politice. Propaganda bazată pe naționalism și religie nu face altceva decât să asigure continuitatea partidului de guvernare, iar această manipulare pe lângă cea bazată pe măriri salariale și de pensii, merge cel mai bine la un popor hrănit cu mituri.
Nu s-a scandalizat nimeni când vedea filmul Mihai Viteazu în care otomanii strigau Allah e mare. Oameni bune e film, operă de artă nu îndemn la luptă.
Aceste manipulări ultranaționaliste și ultrareligioase nu duc la nimic bun, la un conflict între mine pacifistul și tine bunul creștin care mi-ai băga pe gât orice crezi tu că te învață religia ta. Nu ești cu nimic mai prejos decât jihadistul, un extremist al religiei musulmane. Nu pui bombe, dar distrugi progresul unei țări, iei drepturi fundamentale și condamni oameni la sărăcie. Poate impactul extremismului tău e mai periculos decât impactul făcut de un terorist care omoară 10 oameni. Tu distrugi sute dacă nu mii de vieți și condamni copii la lipsă de educație, lipsă de tratamente medicale.
Așa e românul el e cel mai bun creștin și din bunătate creștinească ar arde pe rug orice musulman.

Lasă un comentariu