Am trecut la nivelul următor de Black Friday!

0
360

Încă de când eram în Irlanda tânjeam oarecum la fenomenul Black Friday.

Aveam impresia și încă o mai am că în România se întâmplă multe, viața e mai agitată și ai de unde alege. E drept, dacă ai bani, viața sigur e mai frumoasă în România.

Vorba lungă sărăcia omului care și-a cheltuit banii pe Black Friday.

Black Friday în Irlanda.

În Irlanda fenomenul Black Friday e aproape inexistent. În ultimii ani au început, dar foarte timid și subțire. Abia anul trecut observasem că Harvey Norman începea timid să facă ceva oferte, oferte de care am profitat: mi-am luat o tigaie. Jur! Anul trecut de Black Friday în Irlanda mi-am luat o tigaie de la Harvey Norman. De regulă ăia nici nu vând tigăi. Vă amuză nu? Și pe mine! O am și acum în România. Știu, unii s-ar grăbi să zică: băi al dracu’ irlandezu’zu și-a luat și tigăile cu el. Dar e de înțeles, are valoare sentimentală: primul produs care l-am cumpărat vreodată de Black Friday.

Black Friday în România.

Acum părerile sunt împărțite despre Black Friday. Unii că se ridică prețurile intenționat ca să scadă de Black Friday, alții că e o sf. Paraschieva a celor care nu știu cum să mai scape de niște bani pe al doilea tv, telefon sau alt lucru care sigur nu-i trebuia. Ce pot să spun și să garantez e că am progresat de la tigaia de anul trecut. Și asta datorită faptului că am venit în România. De luni de zile de când m-am mutat dorm cam prost și pusesem ochii pe un topper de la IKEA, dar mi s-a părut cam scump 1000 de RON. La banii ăștia cumpăram saltea. Ei bine oameni buni de Black Friday mi-am luat topper cu 500 de RON. Nu de la IKEA ci de pe eMag. Da, și ei vând aproape orice, chiar văzusem și iconițe la reducere.

Dacă despre topper nu pot spune că am urmărit exact acel model și prețul, pot să vă spun că de vreo trei luni am pus ochii pe un Sony soundbar de 600 Watts. Prima dată când l-am văzut era 1300 RON, cam prin toate magaizinele de specialitate. Vorbim de un model exact la ultima cifră și literă. În urmă cu vreo lună ca prin minune la Flanco și Mediagalaxy s-a făcut 950 de RON. Am zis că sunt curios dacă scade și mai mult de Black Friday.

Și a scăzut azi la 799 RON la Flanco și eMag. Mediagalaxy nu l-a scăzut, dar nici nu-l mai avea deloc.

Vă dați seama l-am urmărit de câteva luni și nu poate nimeni să-mi spună că a fost vrăjeală. Acum sunteți siguri că l-am cumpărat nu?

NU!

Am luat altul, la care nici nu am verificat prețul înainte :).

Mi-am luat unul oarecum mai slab la numărul de Watts 320 și se potrivește cu televizorul meu LG. Iar la preț la fel ca soundbarul Sony pe care-l urmărisem de mult la reducere.

Acum sunt în teste și soția-mi spune să-l dau mai încet…

Review-uri mai târziu.

Deci ca o concluzie: de la o tigaie anul trecut la un topper și soundbar anul ăsta, e oarecum un progres de Black Friday! Glumeam, concluzia e că eu chiar cred că se fac reduceri de Black Friday și da mai cred că dacă ele se fac, probabil abia ăsta e aproape de prețul real al produsului și reducerile nu se fac la generațiile noi de electronice. Cele mai mari reduceri sunt la produse oarecum expirate tehnologic, dar tot e un prilej bun pentru unii să-și permită ceva … nou.

Lasă un comentariu