Moartea Regelui, trezirea românilor?

0
304

Dacă toți oamenii care vorbesc la tv acum de Regele Mihai chiar cred ce spun, cred că merită să lupți pentru România. Sunt bătrâni, tineri și chiar copii, e drept influențați de părinți.

E drept nu știu să spun cum să lupți. Eu aleg să scriu și dacă schimb un psd-ist e ca și cum am câștigat la loto. Dacă fiecare din noi ar schimba un PSD-ist, atunci poate avem o șansă, chiar dacă ea ar veni democratic abia peste încă trei ani. Până atunci sunt lupte mai mici sau mai mari care sigur vor veni.

Cred moartea Regelui ne arată că mai avem o șansă să fim exact cum trebuie să fim și nu e vorba să fim o monarhie. Până la urmă ce e monarhia? O țară în care rolul președintelui e luat de rege, dar ești obligat prin lege să-ți respecți conducătorul, nu să-l acuzi direct de ocultism. De fapt și președintele Iohannis e un model de om respectuos. Oricum nu e vorba de monarhie și oricum ar fi, Regele Mihai probabil ar fi fost singurul care ar fi meritat să ne fie Rege la propriu.

Cineva spunea printre altele că dacă Regele ne-ar fi condus din 89 până acum, nu am fi asistat la manelizarea României, nu am fi auzit injurii în Parlament, politicienii ar fi avut respect unul pentru altu și nu ar folosi cuvinte obscene. Defapt cred că noi toți nu am fi folosit cuvinte obscene de rușine. De altfel eu chiar nu folosesc pentru că nu le găsesc sensul și vă garantez că nu veți găsi nici o persoană pe care eu să o fi înjurat sau să-i fi adresat cuvinte obscene. Cuvântul obscen, cred că ar fi fost pentru noi toți o glumă proastă, folosit probabil doar în bancurile cu Bulă. Ne-ar fi fost rușine, pentru regele ar fi impus acel respect.

Toți vorbesc de onestitate, respect, demnitate și-l prezintă pe rege în contrast cu cocalarii care dețin puterea. Cocalari care nu au nimic: nu au respect, nu sunt onești, vorbesc urât și demnitatea e un cuvânt străin lor.

Asistăm neputincioși la cum distrug totul fără rușine. Suntem neputincioși dar poate moartea regelui în momentul ăsta nu e chiar degeaba. Cred că acum ceva s-a trezit în spiritul românilor. Cred că mulți observă contrastul izbitor cum ar trebui să fie un român, un om de stat și cum sunt politicienii noștri acum.

Mai observă și cum oameni care s-au opus venirii regelui în țară, astăzi fac legile. Unii dintre ei răsuflă ușurați că Regele a murit, atât de josnici pot fi.
Dacă mâine ar fi alegeri, garantez că datorită morții Regelui, PSD-ul nu ar mai câștiga.
Moartea lui s-ar putea să fie ultimul act pe care l-a făcut pentru România, un act care ar putea schimba mentalitatea electoratului.

Lasă un comentariu