Dragoste pentru Irlanda sau ură pentru România?

0
208

Citind unele postări ale conaționalilor din Irlanda, realizez că dragostea lor nețărmurită pentru Irlanda nu e defapt dragoste, e o ură mai mult sau mai puțin justificată față România și de români în general.

Îi înțeleg că au fost năpăstuiți în România, au făcut foamea, au fost oropsiți de sistemul PSD-ist, de neamurile lor invidioase, de prietenii mitocani, de grătarele cu mici și de manele.

Acești iubitori necondiționați ai Irlandei, loviți de un noroc chior, nu vor spune nimic rău de Irlanda indiferent dacă îi scuipă un irlandez sau doctorul irlandez îi extirpează un coi din greșeală, crezând că sunt amigdalite. Măcar extirparea s-a făcut în condiții bune, decente, într-un spital curat, după o așteptare de câteva luni de la diagnosticare cu amigdalită. Oricum nu-l mai doare gâtul, vorbește pițigăiat, lucru care-l ajută să-și piardă accentul rusesc când vorbește engleză și e happy că trăiește în Irlanda, chiar și fără un coi. Pentru cei care vor sări pe mine că folosesc limbaj obscen, nu e obscen, e popular și dacă sunteți sensibili puteți înlocui doctor cu vraci și coi cu ou cu riscul de a crea o omletă.

Am să detaliez: cineva postează despre niște neciopliți din România care se plâng de o chestie din Irlanda. Să zicem sistemul de învățământ ca să ne îndepărtăm discret de extirpări.

Deși inclusiv irlandezii se plâng de acel sistem în proporții covărșitoare, românul e necioplit și ingrat pentru că se plânge. I se aruncă imediat că să plece în România dacă nu-i place, dacă i se pare că sistemul din România e mai bun și că ar trebui să fie mulțumit că superba și inegalabila Irlanda l-a primit, pe el țăranul care nu știe ce-i șofranul. Comentariile și atacul furibund asupra acestui țăran care se plânge pe bună dreptate sunt grețoase la propriu dar pe alocuri chiar hilare.

De exemplu unii care aprobă sau lansează atacul asupra necioplitului, spun că ei nu ar mai trăi în preajma românilor. Interesant. Și de ce te bagi în discuții cu românii, nu voiai tu să fii izolat să nu auzi de români, frate cu irlandezu’ fie el și knacker la modul exclusiv? Ce ar fi să te lepezi de tot de ei? Nu de alta s-ar putea să rămâi contaminat de românism fără să vrei.

Lasă un comentariu