Cumva, Irlanda s-a clasat pe locul al doilea în lume pentru calitatea vieții asta deși există peste 8.000 de persoane fără adăpost și costă doar 1.200 de euro să închiriezi un shed din scândură în Tallaght.

Dar, Irlanda are a doua cea mai bună calitate a vieții din lume, indubitabil și lumea chiar a încercat ieri să-mi arate numeroasele articole pe acest subiect, cu ideea că ar trebui să le promovez.

Să lămurim niște aspecte ale mierii din ceașca de ceai amar.

Toți cei care au comentat pozitiv la aceste știri erau polonezii și românii din Irlanda, în rest toți trolii erau niște irlandezi nesimțiți care nu-și respectă țara și nu le plac știrile pozitive. Irlandezii ăștia chiar spuneau că raportul e exagerat, că e greu de trăit, că chiriile sunt scumpe etc. Minciuni ce să mai…

Irlanda a fost clasată pe locul al doilea în lume în ceea ce privește calitatea vieții, potrivit Organizației Națiunilor Unite.

Ca să înțelegi ce spune topul ăsta: în Irlanda e mai bine decât în toată lumea, doar în Norvegia e mai bine. Țări precum Germania, Suedia, Australia, Marea Britanie stau foarte prost față de Irlanda, care e un paradis.

Ceea ce trebuie să înțelegeți este că topul a fost făcut pe 3 criterii exclusive: longevitate, educație și salariul mediu.

1. LONGEVITATEA – În Irlanda se estimează că longevitatea este de 82 de ani, deci stă bine aici.
2. EDUCAȚIA – nivelul educației nu se măsoară în calitatea lui în acest top ci în câți ani de școală faci, dacă vrei și dacă-ți permiți. Cât de scumpă este ea de la un nivel și dacă și-o permite oricine, nu se ia în considerare. Deci, Irlanda e pe locul doi în lume pentru că a ajuns la impresionanta cifră de 19 ani, aici se includ și junior infants.
3 – SALARIUL MEDIU: În Irlanda conform celor de la UN, salariul mediu este de $68,371. Toți aveți salariul ăsta nu? Discrepanțele mari dintre miliardari și cel care lucrează pe un salariu minim pe economie nu este reflectat, tot ce contează e că media e cam asta.

Să concluzionăm, acest top nu este despre calitatea vieții în realitate, ci despre strict trei factori pe care UN i-a considerat importanți.

În condițiile în care zilele trecute Dublinul era în topul celor mai scumpe orașe din lume, să fii pe locul doi în lume la calitatea vieții, e un pic tras de păr și clar e un fake news sau mai degrabă un click bait.

Vreți niște topuri alternative ale calității vieții, făcute pe ceea ce contează, coșul de cumpărături, putere de cumpărare, sănătate, distracție și mulți alți factori care nu contează absolut deloc dacă trăiești mult?

În topul ăsta Irlanda e pe 38, care tot e un loc bun: https://www.worlddata.info/quality-of-life.php

În topul ăsta Irlanda nici nu e pe listă, pentru că nu a îndeplinit niște criterii
https://www.usnews.com/media/best-countries/overall-rankings-2020.pdf

Este Irlanda pe locul 2 în lume la nivelul de trai? Fiecare crede ce vrea probabil, eu spun că da este la cele trei criterii, dar nici într-un caz pe locul doi la calitatea vieții… Iar visez la viața aia nașpa de pe insula aia din Hawai unde vreau să fie acasă pentru mine…
Când te gândești că în SUA e nașpa rău față de Irlanda …

Știu sigur că mulți dintre voi veți spune da, Irlanda e pe locul doi la nivelul de trai, pentru că iubiți Insula de Smarald. Unii sunt mândri că în presă scrie asta și dă bine să se laude la neamurile sărace din România: ne-am ajuns, uite ce scrie la ziar…