Cu ce se mai ocupă românii prin Irlanda?

2
6480

competitie neloialăCu ce se mai ocupă românii prin Irlanda?  Dacă zic că fură, o să-mi săriți toți în cap că fac imagine proastă… dar așteptați să vă spun. Că avem bande organizate de hoți de buzunare nu mai e un secret de mult. Garda îi prinde, le dă drumul și totul se repetă ca pe ceas, că mai mult de atât nu le poate face. Ce fură? Portofele și telefoane care trebuie vândute. Unde le vindem? Grupul de Facebook a devenit o piață perfectă, cu acoperirea perfectă. Când vezi aceeași persoană că vinde 3-4 telefoane o dată și de câteva ori pe săptămână trebuie să te gândești la modul cel mai serios că omul are magazin GSM la el acasă.

Dar nu despre micii găinari voiam să vorbesc și uite că m-am lungit prea mult.

Românul îți fură ideile și sapă orice concurență la modul cel mai neloial posibil. Am să vă povestesc o poveste sau mai multe. Îi spun poveste pentru că e mai bine așa. Voi trebuie doar să o credeți sau nu trebuie să credeți nimic.

Am un garaj … el ar putea fi auto sau folosit ca altceva… poate chiar pentru o masă de biliard. Pe masa aia fac multe chestii cum ar fi copy paste în stil măreț Pontinian… la o roată, o plăcuță de frână pe care o bag pe gâtul concurenței ș.a.m.d. La masa aia în jurul ei sunt vreo trei, patru băieți și fete deopotrivă avizi de putere și frustrați de neputința de care au dat dovadă în toată existența lor pe aceste meleaguri. Au vrut tot timpul să fie în centrul atenției dar asta acum e pe locul doi pentru că atenția nu-ți aduce bani și atunci mai bine o faci pe românește pe la spate. Le-o tragi rudelor, prietenilor, cunoscuților și necunoscuților deopotrivă pentru că nu e nimic mai important decât stomăcelul tău…

Un business respectabil românesc în Irlanda s-a trezit într-o bună zi că are copiată pagina de web în totalitate și pusă pentru un business similar situat mai în centru. Atât de proști au fost copiatorii că au copiat și numele firmei care a făcut designul. Contactați de firma respectivă, ai noștri români plagiatori au spus că nu e problema lor, au fost plătiți să facă websiteul de către businessul concurent… După telefoane nenumărate au scos numele firmei de design românească și au înlocuit puțin culorile, iar în garaj se fac în continuare lucruri mărețe copiate de ici de colo. Dar dacă te gândești că numai pagina de web a fost copiată te înșeli. Tot businessul a fost copiat, cap coadă… pagină de web, produsele și numele lor, clienți și furnizori, tot… Povestea spusă am văzut-o cu ochii mei … și din motive lesne de înțeles nu am să numesc nici una din părți. Oricum hoțul când e prins cu mâța-n sac, te va amenința cu avocații, deci dacă știi pe cineva care face așa poți fi sigur că e hoț, mai ales când tu, păgubitul știi sigur că nu are nici o bază legală să te amenințe. După ce te amenință cu avocații cel mai probabil public, trece la războiul de gherilă, denigrarea ta în toate cercurile în care are acces, rapoarte nefondate la toate autoritățile care ar putea să-ți găsească o chichiță, pentru că ei… jucătorii de biliard, au timp berechet, pentru că altceva nu fac decât să vâneze oportunități.

Mai departe ce mai fură românii? Îți fură ideiile, îți fură businessul, îți fură timpul. E un val de dări în gât la Revenue, deși marea majoritate au afaceri legale și sunt acoperiți.

Ești un mic om de cultură, transportator, meșteșugar, organizator de spectacole, faci prăjituri, faci unghii, faci părul doamnelor, ești decorator, interpret la petreceri, cameraman, cosmetician, fotograf, chiar și voluntar dacă ești tot ești dat în gât în speranța că vei fi încetinit iar el hoțul îți va lua fața la business sau voluntariat. Și totul pornește din garaj…
Problema lui e că e prost și după o vreme lumea-și dă seama ce prost incult, transportator, meșteșugar, organizator, cofetar, manichiurist, coafez, decorator… etc… etc.. e omul sau gașca noastră de jucători de biliard. Dar asta nu-l va opri… el merge la biserică și nu poți acuza un bun creștin de păcate.

O altă poveste spune că mai mulți fotografi și cameramani din Dublin au fost vizitați la propriu de autorități, calculatoarele controlate la pont… Restaurante și magazine alimentare cu Health and Safety pe capul lor săptămânal tot la pont. Deh povești cu români și moldoveni… Mai sunt și poveștile cu oamenii de pe șantiere unde calcă tot Health and Safety și sfârșesc fără locuri de muncă… dar tot povești sunt…

Am trecut personal prin toate cele de mai sus: rapoarte nefondate și dovedite ca fiind nefondate la Garda, Google, Facebook, Revenue chiar și Social Welfare când eu nu am mai avut de a face cu departamentul respectiv de pe vremea de când eram în proces de azil în Irlanda, cu nu mai puțin de 11 ani în urmă. M-au încetinit puțin în activitățile mele voluntare, umoristice și în viața personală, dar nu m-au oprit, din contra …

Persoanele imaginare de mai sus pot fi chiar cel mai bun prieten al tău, dacă simți lingușeală în atingerea unui scop din partea lui, să știi că e ceva în neregulă…
Așa că dacă ești în categoria micilor afaceriști sau prestatori de servicii pentru românii din Irlanda, ai grijă… cineva te lucrează pe la spate doar pentru că ai succes.

2 COMMENTS